Open menu

Eat Vegan Tortilla Soup introHet is zaterdag, dus tijd voor een nieuw weekmenu. Dit keer hebben we geen specifiek thema, we maken gewoon waar we zin in hebben, rekening houdend met het seizoen. Op maandag beginnen we met een klassieke risotto met saffraan. Op dinsdag maken we Karin Luitens kip-kerrie zonder kip. Op woensdag zetten we een Mexicaans geïnspireerde maaltijdsoep op tafel. Daarna maken we spaghetti met geroosterde pompoen en walnootpesto. Vrijdagavonds mag het iets meer ontspannen, daarom bakken we mediterrane hamburgers. Het zaterdagse diner wordt een hartige strudel van herfstgroenten en chocolademousse toe. Op zondag maken we eerst hangop met havermoutchocoladecrunch en gekarameliseerde banaan. Daarna bakken we nog een appelcake met wei.

Maandag

Risotto alla milanese, een simpele risotto met saffraan, is misschien wel een van de mooiste gerechten uit de Italiaanse keuken. Serveer met een groene salade met rucola, afgewerkt met een paar zongedroogde tomaten, wat olijfolie en balsamico-azijn.

Dinsdag

I feel like chickpeas tonight! Karin Luiten maakte onlangs een lekkere kip-kerrie zonder kip, een aromatische curry met kikkererwten, verse ananas, spinazie en kokosmelk. Het gerecht doet denken aan een kipgerecht, maar is eigenlijk puur plantaardig. En natuurlijk ook zonder pakjes en zakjes.

Woensdag

Tijd voor een een maaltijdsoep. We maken sopa de tortilla met onder andere zwarte bonen, maïs en tomaat. We hebben geen flauw idee of dit een authentiek recept is, maar dat doet er niet toe, want de soep is erg lekker.  Garneer de soep met tortillarepen, blokjes avocado, schijfjes radijs en eventueel wat koriander-cashewnotenroom.

Eat Vegan Tortilla Soup

Donderdag

Het is de ideale tijd van het jaar voor pompoen. Vanavond maken we spaghetti met geroosterde pompoen en walnootpesto. De pompoen rooster je in de oven. Daar heb je weinig omkijken naar, zo lang je de timer maar instelt. De walnootpesto is ook heel gemakkelijk te bereiden. Zo krijg je een mooi gerecht voor een doordeweekse avond.

pompoenhedwigklaar

Vrijdag

Vandaag eten we zelfgemaakte hamburgers! Hedwig maakte een recept voor mediterrane burgers met groente en zwarte bonen. We maken evenwel niet het hele gerecht klaar: we maken enkel de burgers en serveren deze simpelweg tussen een broodje met een paar plakken gegrilde aubergine en/of courgette en wat knoflooksaus

Zaterdag

Op zaterdag mag het wel iets feestelijker. Vanavond maken we strudel met herfstgroenten. Met deze geurige strudel is het alsof je de herfst op je bord hebt liggen. Met de kastanjepuree en bospaddenstoelensaus erbij is het najaar helemaal compleet. Sluit af met een vlugge chocolademousse met cognac.

strudel marleen 600x

Zondag

Als onderdeel van een uitgebreid ontbijt of brunch, maken we hangop met havermoutchocoladecrunch en gekarameliseerde banaan. Het recept is afkomstig uit het Vegatopia Kookboek uit 2015, waar we nog steeds erg trots op zijn. De wei, het vocht dat overblijft na het maken van de hangop, gieten we natuurlijk niet weg: die gebruiken we voor het bakken van Emma's appelcake met wei. Die is dan weer perfect voor bij de koffie.

hangop

appelcake wei

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama