Open menu

aziatische noedels thbDeze week wisselen we flink af op het gebied van eten, we wisselen meer bepaald tussen Aziatisch en Italiaans geïnspireerde gerechten. Ook geven we recepten uit zowel het archief van Vegatopia als van andere Nederlandse receptensites. We beginnen met een interessant gerecht met tofu en ketchup. Daarna eten we fusilli met rode pesto. Op woensdag maken we een snelle wokmaaltijd met tempeh en groente. Op donderdag serveren we dan weer lasagne met ratatouille en 3 soorten kaas. Vrijdag wordt snackdag met satésauskroketten. Op zaterdag eten we pasta met asperges en zelfgebakken café noir als toetje. Tot slot mengen we beide keukens in de vorm van kokosrisotto met gember-prei en shiitake-paddenstoelen.

Maandag

Tofu met ketchup, dat lijkt op het eerste gezicht eten voor een luie student met een lege koelkast. Het is echter een variant op tofu manchurian en verre van saai. Serveer meteen met groente en rijst, bami of noedels. Garneer eventueel met fijngesneden bosuitjes en geroosterde sesamzaadjes.

Dinsdag

Vandaag eten we opnieuw rode saus, maar dan uit Italië. Op de overigens Nederlandstalige website Me Myself & Italy vonden we dit recept voor fusilli met rode pesto. De rode pesto maken we zelf in een handomdraai. Maak gerust een dubbele portie: de pesto blijft ongeveer twee weken goed, mits afgesloten en in de koelkast bewaard.

Me Myself and Italy Rode Pesto

Fotocredit: Me, Myself & Italy 

Woensdag

Dit snelle wokgerecht met tempeh en groente is geïnspireerd op die snelle noedelhap-to-go die je ergens onderweg bij een Aziatische eettent kunt bestellen. Helemaal authentiek zijn dat soort maaltijden waarschijnlijk niet, maar wel gewoon lekker, snel, verwarmend en gezond. 

aziatische noedels bord

Donderdag

Is dit gerecht nu Italiaans of Frans? Of eerder gewoon modern Nederlands? Eigenlijk is het niet belangrijk. Deze lasagne met ratatouille en drie soorten kaas is in ieder geval een lekker gerecht dat perfect past voor elke gelegenheid en op elk moment van het jaar. Het recept komt van Hedwigs persoonlijke kookblog.

 Hedwig Lasagne met ratatouille

Fotocredit: Hedwigs recepten

Vrijdag

De satékroket is één van de bekendste Indisch geïnspireerde Nederlandse snacks. Vanavond bakken we onze eigen vegetarische versie, de satésauskroket. Lekker als snack, bij friet of tussen een broodje met atjar tjampoer en wat ketchup of sambal.

satesauskroket

 

Zaterdag

We maken een relatief eenvoudig hoofdgerecht, maar wel met hoogwaardige ingrediënten: verse pasta met kruidenroomsaus en groene asperges. In plaats van groene asperges kun je natuurlijk ook witte asperges gebruiken. Serveer er een fris glas witte wijn bij, bijvoorbeeld een pinot blanc.

Het dessert houden we simpel. We geven een kop thee of koffie met daarbij zelfgebakken café noir koekjes volgens een succesrecept van Karin Luiten.

pasta met kruidensaus

Karin Luiten Cafe Noir

Fotocredit: Koken met Karin

Zondag

Op de laatste dag van onze weekmenu maken we kokosrisotto met gember-prei en shiitake-paddenstoelen. Dit is een fusion gerecht met zowel Aziatische als Italiaanse elementen. Daarbij is het ook nog eens afkomstig uit een Duits kookboek.

kokosrisotto

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama