Open menu

pasta met kruidensaus kleinEerder maakten we reeds het voorgerecht voor het moederdagmenu, Franse tomatentaartjes. Vandaag maken we het hoofdgerecht. Nu wordt het eveneens een gerecht met een feestelijk tintje dat voor iedereen eenvoudig en snel te bereiden is: verse pasta met kruidenroomsaus en groene aspergetips. De verse pasta komt uit de supermarkt en hoeven we net zoals de asperges maar kort te koken. De saus is eigenlijk ook niet veel werk: meer dan de kruiden fijnhakken en de prei aanstoven is het eigenlijk niet. Met de kruiden kun je variëren. De dille kun je eventueel vervangen door kervel. Eerst had ik enkel bieslook en peterselie gebruikt, maar een derde kruid bleek een zeer goede aanvulling.

Voor 2 personen als hoofdgerecht.

150 g wit van prei
20 g boter
1 teen knoflook
1 afgestreken el bloem
2 dl room
1 volle el fijngehakte peterselie
1 volle el fijngehakte bieslook
1 el fijngehakte dille
peper en zout
250-300 g verse tagliatelle
0,5-1 dl kookwater van de pasta
150 g groene aspergetips

  • Snij de prei zeer fijn met een scherp mesje en bak hem glazig in de boter. Hak de teen knoflook fijn, voeg hem toe en bak mee totdat de prei zacht wordt. 
  • Voeg nu een kleine afgestreken el bloem toe en laat een minuutje meebakken. We gaan voor een lichte binding, niet voor een bechamel. Daarom gebruiken we weinig bloem. Voeg hierna beetje bij beetje al roerend de room toe.
  • Snij de onderste droge stukjes van de aspergetips af. Kook ze drie minuten in water met een beetje zout. Giet af en houd warm.
  • Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. 
  • Neem een beetje kookwater van de pasta en voeg dit beetje bij beetje bij de saus totdat je de gewenste dikte krijgt. We willen een romige saus met een beetje binding.
  • Voeg tot slot de verse kruiden bij de saus en werk af met peper en saus.

Leg wat pasta op een bord, drapeer er de saus over. Hier bovenop leg je een paar aspergetips.

pasta met kruidensaus


De andere gerechten uit het moederdagmenu:


Meer verse kruiden!

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama