Open menu

haloumipakketjes kleinDeze week koken we vrij eenvoudig, maar soms toch nog best uitgebreid. Dat hoeft elkaar tenslotte niet in de weg te staan. We beginnen met een bonensalade met komkommer en tomaat. Op dinsdag maken een snelle pasta met courgette, paprika en roomkaas. Daarna koken we uitgebreid maar toch snel Indonesisch: sambalboontjes, nasi ketjap, omelet met chilisaus en geroosterde pinda's. Op donderdag maken we Oosterse burgers en op vrijdag hartige speltpannenkoekjes met kruidenboter. Het etentje op zaterdag bestaat uit halloumipakketjes met gnocchi in verse tomatensaus en gegrilde aubergines. Tot slot maken we aardbeien- en stracciatella-ijs van gecondenseerde melk.

Maandag

Vandaag hebben we geen recept nodig. We maken uit de losse pols een salade van bruine bonen, ontpitte tomaten in blokjes, komkommer in blokjes, fijngehakte rauwe ui, olijfolie, ciderazijn, peper, zout en fijngehakte peterselie. Serveer met gebakken aardappels en eventueel een kaasburger uit de supermarkt.

Dinsdag

Snel, makkelijk, lekker en zomers, dat kun je deze pasta met courgette, paprika en roomkaas allemaal toeschrijven. Ideaal voor na een lange werkdag of - het is immers vakantie - een leuke daguitstap.

Pasta met roomkaas

Woensdag

Zelfs een uitgebreide maaltijd kun je relatief snel bereiden. Veel hangt af van het type gerechten dat je klaarmaakt en eigenlijk vooral van de planning. Door alles georganiseerd te bereiden, bespaar je veel tijd en werk. Vanavond koken we snel en toch uitgebreid Indonesisch: sambalboontjes, nasi ketjap, omelet met chilisaus en geroosterde pinda's.

Donderdag

Gisteren aten werelatief traditioneel Indonesisch, vandaag schakelen we over naar fusion Aziatisch. We kneden Oosterse burgers met zeewier en tofu. Die kan tussen een broodje, maar we serveren ze dit keer met sobanoedels en een groene salade. Werk de salade af met sesamzaad en gari, dat is de Japanse ingelegde gember die je steevast bij de sushi krijgt.

tofuburgers

Vrijdag

We maken het gezellig vanavond en bakken hartige speltpannenkoekjes met kruidenboter. Deze zijn klaar in een handomdraai. Werk ze af met de kruidenboter, rucola en lekker ovengegaarde tomaatjes. 

pannenkoekje kruidenboter Antoinette X

Zaterdag

Deze halloumipakketjes met gnocchi in verse tomatensaus met daarbij nog gegrilde aubergines ontstonden oorspronkelijk als restjesgerecht in de keuken van Hedwig. Je zou het eigenlijk niet kunnen raden, want het is feestelijk genoeg voor een zaterdagavondetentje. In plaats van gnocchi zelf te maken, mag je ze ook in de supermarkt kopen - hoewel ze zelf maken ook niet heel veel werk is.

haloumipakketjes

Zondag

Het is nog steeds zomer en daarom maken we voor een keer ijs in plaats van een taart. We bereiden een heel simpel aardbeien- en stracciatella-ijs van gecondenseerde melk. En je hebt er geen ijsmachine voor nodig. Lekker in een ijscoupe of op een hoorntje.

aardbeien en stracciatella ijs van gecondenseerde melk

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama