Open menu

couscous met venkel en biet thbHoewel we afscheid nemen van de typische zomergerechten, houden we het deze week toch nog meestal een beetje fris. Op maandag maken we knapperige groentewraps met peultjes en paprika en op dinsdag pasta met gegrilde groente en fris citroenkruim. Daarna eten we chana aloo, een Indiase curry. Op donderdag komt een frisse koolsalade met druiven op tafel en op vrijdag een Bulgaarse mezze van shopska en patatnik. Op het zaterdagse diner begint met een auberginedip met za'atar en gerookt paprikapoeder en gaat dan verder met couscous met venkel en biet. Het laatste recept van de week wordt dan een frisse mangotaart met mascarpone en Griekse yoghurt.

Maandag

Na een drukke werkdag heb je wel eens zin in iets makkelijks. Wraps zijn dan ideaal! Klaar in een handomdraai en te maken met wat je voorhanden hebt. Wij gaan voor een knapperige groentewrap met papika, peultjes en natuurlijk zelfgemaakte knoflooksaus. Ze zijn het lekkerst met Libanees platbrood, maar gewone supermarktwarps kunnen ook prima.

Dinsdag

Wie houdt er niet van pasta met gegrilde groentes? Wij in ieder geval wel. Deze pasta met gegrilde groente en fris citroenkruim komt vanavond op tafel. Het gerecht leent zich trouwens uitstekend om restjes groente uit je koelkast op te maken.

Pasta met groente en citroenkruim

Woensdag

Koken kan ook met heel eenvoudige ingrediënten. Chana aloo is een klassieker in de Indiase keuken. De hoofdingrediënten zijn simpelweg kikkererwten, aardappels, een blik tomatenblokjes en een ui. Ideaal dus voor de studentenkeuken of voor wanneer je wil koken met de dingen die je al in huis hebt. Serveer met rijst of naan.

Chana aloo 2

Donderdag

Vanavond eten we een frisse koolsalade met druiven, maar de eigenlijke ster in deze salade is de mosterd. Serveer er bij waar je zin in hebt. Dit kan met bijvoorbeeld aardappelpuree en een vegaburger. Maar ze kan ook als lunchgerecht met een plak brood.

frisse koolsalade

Vrijdag

Om het weekend te beginnen maken we een kleine Bulgaarse mezze met de typische shopska salade en patatnik met courgette en dille. Het recept voor de salade is traditioneel, het recept voor de aardappelkoek - patatnik - hebben we verrijkt met courgette en dille. Om helemaal indruk te maken, spring je even bij de slijter binnen voor een fles Bulgaarse wijn. In Beglië vind je die zonder twijfel bij Delhaize of Carrefour.

Patatnik

Zaterdag

We houden het simpel en fris voor het avondeten, maar wel met lekker veel groente. Emma maakte dit fijne recept voor couscous met venkel en biet. Mocht je het wat uitgebreider willen, omdat je bijvoorbeeld vrienden hebt uitnodigd, geef dan crackers met auberginedip met za'atar en gerookt paprikapoeder als voorgerecht. Een kop koffie met een stukje goede chocolade kan dienen als simpel doch lekker nagerecht.

couscous met venkel en biet

Zondag

Geen zondag zonder taart. Maar dit keer hebben we de oven niet nodig. Voor Emma's frisse mangotaart met mascarpone en Griekse yohgurt heb je enkel wat plaats in de koelkast en in de vriezer nodig.

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama