Open menu

aardbeien en stracciatella ijs van gecondenseerde melk introWe zijn halverwege de maand juli beland. Ons weekmenu wordt daarom lekker zomers en vol zonnige elementen, met extra aandacht voor pastagerechten en Italiaanse invloeden. Op maandag maken we een snelle pasta courgette, paprika en roomkaas, op dinsdag gebakken gnocchi met broccoli en champignons. Daarna gaan we verder met een 'chille' orzosalade en een Griekse courgettepizza. Op vrijdag serveren we quesadilla's met spinazie, champignons en cheddar en op zaterdag tomatenrisotto met wilde spinazie, ovengegaarde tomaten en feta, gevolgd door aardbeien- en stracciatella-ijs van gecondenseerde melk. Tot slot bakken we op zondag een quinoa-krentenhazelnotenbrood.

Maandag

Op een zomerse dag willen we geen uren in de keuken staan, 20 minuten volstaan ruimschoots. Daarom eten we vanavond snelle pasta met courgette, paprika en roomkaas. Natuurlijk kun je ook een plantaardig alternatief voor roomkaas gebruiken, zoals deze vegan Boursin.

Pasta met roomkaas

Dinsdag

We gaan verder met het motto makkelijk kan ook lekker en gezond zijn. Op de website van De Kokende Zussen vinden we een recept voor gnocchi met broccoli en champignons. Zo simpel dat je bijna geen recept nodig hebt en dat is net het leuke eraan. Zo leer je interessante combinanties kennen, zo leer je koken. En zoals altijd: durf te variëren.

Woensdag

Op een warme zomeravond kiezen we ervoor om orzo te verwerken in een ‘chille’ orzosalade met onder andere komkommer, gele paprika en feta, waarin je de zon op je bord proeft en die supermakkelijk en snel te maken is. Je kunt deze maaltijdsalade ruim vooraf maken voor een frisse avondmaaltijd, eventueel gecombineerd met wat geroosterde groenten of groene salade. Of neem ‘m lekker mee naar een picknick in het park.

chille orzosalade

Donderdag

We hebben volop in courgettes in de tuin. Verwerken dan maar! Op website van Vegetus staat een recept voor Griekse courgettepizza met tofu. Het is misschien veeleer een plaattaart dan echte pizza omdat je bladerdeeg gebruikt. Desalniettemin is dit een leuke lunch of een lekker avondmaaltijd met een zomerse salade erbij.

Vrijdag

Als snackerige maaltijd voor het begin van het weekend maken we een creatieve versie van de quesadilla, quesadilla’s met kastanjechampignons, spinazie en cheddar. Serveer met een rode ketchupsaus en een wit sausje op bais van crème fraîche.

hedwig quesadilla

Zaterdag

Gisteren gaven we al een recept gebaseerd op Hedwigs vakantieherinneringen, maar omdat ze allemaal inspirerend zijn, geven we er voor vandaag nog eentje. Na haar terugkeer uit het zonnige Griekenland bedacht ze deze tomatenrisotto met wilde spinazie, ovengegaarde tomaten en feta. Leuk voor een gezellig tuinfeestje zonder barbecue. En niemand heeft door dat we de overgebleven verse spinazie van gisteren ook gebruikt hebben.

Voor het toetje maken we zelf aardbeien- en stracciatella-ijs van gecondenseerde melk. Geen paniek, je hebt geen ijsmachine nodig.

Tomatenrisotto olijfolie Hedwig

Zondag

Voor vandaag bakken we een stevig en bijzonder quinoa-krentenhazelnotenbrood met ook roggemeel. Dit brood kan als onderdeel van het ontbijt, maar het is ook erg lekker op een kaasplank met bijvoorbeeld blauwe kaas of op een picknick met wat hummus.

Quinoakrentenhazelnotenbrood

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama