Open menu

salade met krokante halloumi thbDit keer geen klassiek weekmenu, maar tien lekkere zomerse recepten van Helen. De mussen vallen inmiddels uit de dakgoot en de eerste scholen hebben vakantie. Een teken dat de zomer in volle gang is! Onze database met recepten puilt uit van de lekkere, makkelijke en zomerse recepten. We geven je daarom een greep uit onze favorieten voor deze zomer.

We beginnen met een recept voor sodabrood met zelfgemaakte kruidenboter en ajvar.  Lekker voor bij de zomerborrel, of voor bij deze koude, Spaanse tomatensoep!

ajvar brood

Of wat dacht je van deze vrolijke regenboogrolletjes? Serveer ze met pindasaus of sojasaus.

regenboogrol3

Ook lekker voor warme dagen zijn salades. Deze frisse toppers doen het uitstekend op een zomeravond: salade met krokante halloumi, geroosterde bloemkool en gegrilde avocado en salatá theriní (Griekse zomersalade)).

salade met krokante halloumi

Kelly zette een aantal zalige en niet alledaagse recepten voor home-made ijsthee voor je op een rijtje.

ithee koelkast

Een zomer zonder ijsjes is als een … als een… Nouja, ijsjes horen gewoon bij de zomer. Kies een van deze lekkere recepten: Paletas, Popsicles en Waterijsjes -  of doe eens gek en maak ze alle drie.

Tot slot zijn ananas, rum en kokosmelk dé ingrediënten voor een tropische vibe, en laten dit nu ook de smaakmakers zijn in deze tropische kruimelkoek. Lekker als toetje. Aan het water, na een picknick, met een ondergaande zon….  Of gewoon op je balkon met uitzicht op een plein, natuurlijk.

kruimelkoek dadelananas Jessi

We wensen je een zalige zomer!

Helen, gastredacteur. In het dagelijks leven ook bezig met eten en fotografeert daarnaast sinds kort graag.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama