Open menu

Pho met shiitake en krokante prei introDeze week maken we een culinaire reis langs verschillende delen van de wereld. Beginnen doen we in Nederland met lang gestoofde zuurkool. Daarna brengen we een ode aan de Frans-Italiaanse keuken met auberginesoep en risotto van parelcouscous met kastanjechampignons en spinazie. Op woensdag maken we een Indiase groentecurry met kruidige rijst en onion bhaji en op donderdag Vietnamese pho met shiitake en krokante prei. Een hotdog met zelfgemaakte worstjes is een leuke snack voor op vrijdag. Op zaterdag serveren we ossong tempeh uit Indonesië en op zondag tofu à la mexicana met frijoles refritos.

Maandag

We beginnen onze culinaire reis in Nederland en we houden het simpel. We maken lang gestoofde zuurkool met daarbij gekookte aardappels, vegetarische balletjes en een lik mosterd.

Dinsdag

Deze dinsdag gaan we de Frans-Italiaanse toer op. Eerst geven we auberginesoep met paprika. Daarna volgt risotto van parelcouscous met kastanjechampignons en spinazie als hoofdgerecht.

Parelcouscous risotto

Woensdag

Vandaag kiezen we voor een goed gevulde Indiase groentecurry met kruidige rijst. De gefrituurde onion bhaji maken het gerecht helemaal af. Die bhaji doen het overigens ook erg goed als borrelhapje of hartige snack tussendoor.

groentecurry bhaji

Donderdag

Maaltijdsoepen vind je overal ter wereld. In Zuidoost-Azië is noedelsoep erg populair. Wij maken deze keer een lekkere kom Vietnamese pho met shiitake en krokante prei.

Pho met shiitake en krokante prei

Vrijdag

Een van de meest iconische gerechten van de Verenigde Staten is de hot dog. Vele landen hebben dit broodje overgenomen en er hun eigen versie van gemaakt. We maken nu een hotdog met zelfgemaakte kidneybonen-groenteworstjes. Serveer tussen een broodje met mosterd en gebakken uitjes. Ketchup of mayo kan ook. Alledrie tezamen tolereren we ook nog.

bonen groenteworstjes

Zaterdag

Bij onze culinaire wereldreis kunnen we Indonesië natuurlijk niet overslaan. Uit het kerstmenu Indische Rijsttafel van 2017 maken we osseng tempeh, Serveer met aromatische witte rijst, atjar tjampoer en casavecrackers.

oseng tempeh

Zondag

Een Mexicaans ontbijt is stevig, vooral in restaurants en bij de talrijke eetkraampjes die je daar op elke straathoek vindt. Een klassieker is huevos a la mexicana, eieren op Mexicaanse wijze. een roerei met onder meer tomaat en lente-ui en vaak frijoles refritos, puree van zwarte bonen, als bijgerecht. Dit krijg je ook wel als lunch wanneer je om een vegetarische maaltijd vraagt. Vandaag maken we echter een puur plantaardige versie, tofu a la mexicana en frijoles refritos. Erg geschikt als brunchgerecht.

Tofu a la mexicana

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama