Open menu

Bruine bonenschotel kleinBij het opstellen van dit weekmenu deed ik nog een poging om een thema te vinden, maar uiteindelijk is het gewoon een verscheidenheid aan lekkere, verwarmende gerechten geworden. Op maandag beginnen we met couscous met zeven groenten. Op dinsdag gaan we verder met een linzenschotel met guacamole en koriander. Op woensdag staat orzo met prei op het menu. Op donderdag maken we een ovenschotel met aardappelpuree en bruine bonen. Het weekend starten we met puur plantaardige arancini met een romige paddenstoelenvulling. Op zaterdag lunchen met een stevige bloemkoolsoep met mosterd en kaas. Op zondag serveren we zelfgemaakte bananenjam bij het ontbijt.

Maandag

Vanavond maken we een klassieker uit de Marokkaanse keuken, couscous met zeven groenten. Een hartig gerecht dat smaakt op elk moment. 

couscous 7 groenten 03 op tafel

Dinsdag

Deze heerlijke linzenschotel met guacamole en koriander is in Hedwigs keuken ontstaan uit een allegaartje van overgebleven groenten uit de groentelade, zoals een stuk flespompoen, een groene paprika, een halve courgette en wat bosuitjes. Je kunt er eigenlijk alle restjes groenten wel voor gebruiken. Deze schotel is een lekkere manier van restverwerking en nog budgetvriendelijk en duurzaam ook.

LinzenschotelHedwig

Woensdag

Geen preistamppot of prei met kaassaus vanavond, hoewel we dat ook wel lusten. In plaats daarvan maken we een makkelijke orzo met prei die het midden houdt tussen een risotto en een pastaschotel.

orzo met prei

Donderdag

Gisteren gebruikten we uiteindelijk geen aardappels, vandaag wel. Deze ovenschotel met aardappelpuree en bruine bonen voor één was een van de meest gelezen recepten van afgelopen jaar. Mogelijk omdat toegankelijke variaties op klassieke gerechten veel mensen aanspreken.

Bruine bonenschotel

Vrijdag

Arancini zijn gevulde risottoballetjes die zijn bestrooid met paneermeel en die vervolgens worden gefrituurd. Het oorspronkelijke recept komt uit Sicilië, maar intussen heeft het gerecht zich verspreid en vind je heel wat creatieve versies. Zelf bereiden we vanavond puur plantaardige arancini met een romige paddenstoelenvulling. Het recept komt van de website The Hungry Herbivores.

Zaterdag

Vanavond gaan we op restaurant en daarom hoeven we enkel maar iets klaar te maken voor het middaguur en dat mag wel vullend zijn. In ons archief vinden we een eenvoudig recept voor bloemkoolsoep met mosterd en oude kaas. Serveer met lekker brood.

Zondag

Een ontbijt kan je op een hoger niveau tillen met een ogenschijnlijk eenvoudige toevoeging. Neem nu bananenjam die je maakt van overrijpe bananen. Deze kan op brood, al dan niet in combinatie met chocoladepasta of pindakaas, maar hij past ook bij granola of havermoutpap.

bananenjam

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama