Open menu

RisottoRodeBietSjabloonOns weekmenu is deze week aromatisch: we zorgen dat de typische smaak van de ingrediënten goed tot zijn recht komt in de bereidingen. Hiernaast werken we ook hoofdzakelijk met groente en fruit die op dit moment in het seizoen zijn. Als eerste gerecht maken we pasta met daslookpesto, daarna gaan we verder met  koolrabischnitzel met kikkererwten in gember-tomatensaus en aardappelpuree. Op woensdag lunchen we met mangoceviche en op donderdag eten we risotto met geroosterde rode bieten en blauwe kaas. Op vrijdag bakken we een witloftaart van filodeeg. Op zaterdag zetten we ravioli met zwarteknoflookboter en pompoenblokjes op tafel en op zondag tot slot geven we een plakje citroen-maanzaadcake bij de koffie.

Maandag

Het is lente, dus de verse daslook is er weer! We houden het simpel met zelfgemaakte daslookpesto. Serveer met pasta van goede kwaliteit - bij voorkeur verse - en een salade.

Daslookpesto

Dinsdag

Vanavond eten we koolrabischnitzel met kikkererwten in gember-tomatensaus en aardappelpuree, een stevig gerecht dat toch al naar de beginnende lente neigt. Alternatief kan je bij de koolrabischitzelts spinaziestamppot serveren.

Woensdag

Mango's groeien weliswaar niet bij ons, maar ze zijn toch in het seizoen op dit moment. Minder rijpe mango's zijn eveneens geschikt voor hartige gerechten. Als lunchgerecht eten we vandaag ceviche van mango, een smakencombinatie van zoet, zuur en pikant. 

ceviche de mango x

Donderdag

Het oog wil ook wat. Deze risotto met geroosterde rode bieten en blauwe kaas is niet enkel erg lekker, maar ziet er ook nog mooi uit. Werk af met tuinkers en walnoten.

RisottoRodeBietMarleen

Vrijdag

Witlof is nog steeds in het seizoen, dus bakken we een taart van witlof in filodeeg. In de taart gaan nog verder onder meer feta en zongedroogde tomaten. Een ideaal recept voor het verwerken van restjes, pas het dus gerust aan.

witloftaart

Zaterdag

Karin Luiten ontdekte via de boeken van Ottolenghi zwarte knoflook. Ze gebruikte hem voor ravioli met zwarteknoflookboter en pompoenblokjes. Ze nam ravioli met champignonvulling uit de supermarkt, maar je kan eveneens pierogi met paddenstoelen en zuurkool uit de Poolse winkel gebruiken of zelf supersnelle ravioli maken.

Zondag

Om af te sluiten bakken we een citroen-maanzaadcake. Deze cake maak je in een handomdraai. Het nootachtige van het maanzaad combineert goed met het frisse van de citroen.

Maanzaadcake bmm

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama