Open menu

Frambozencupcakes kleinVandaag bakken we smeuïge frambozencupcakes met amandel. Gezellig om samen te bakken en van te genieten, of het nu een druilerige zondag is of een stralende dag met koffie in de lentezon. 

Voor 12 cupcakes

125 g boter
150 g kristalsuiker
1 zakje vanillesuiker
3 eieren
150 g amandelmeel
50 g tarwebloem
1 dessertlepel bakpoeder
½ tl zout
125 g diepvries frambozen
Slagroom om te serveren

verder nodig: 12 cupcakevormpjes (siliconen of papieren vormpjes), een cupcakevorm is handig wanneer je papieren vormpjes gebruikt.

  • Smelt de boter zachtjes in de magnetron of op een laag vuur.
  • Doe de gesmolten boter in een beslagkom. Voeg de suiker en vanillesuiker toe en meng goed met een mixer totdat de suiker is opgenomen. Voeg de eieren één voor één toe en meng goed.
  • Schep dan voorzichtig de amandelmeel, tarwebloem, bakpoeder en zoet erdoor met een spatel tot een beslag. Schep dan de frambozen voorzichtig door het beslag.
  • Vul de cupcakevormpjes tot net onder de rand van het vormpje. Bak in een voorverwarmde oven (175 graden Celcius) voor ongeveer 20 minuten totdat de bovenkant lichtbruin is en het deeg gaar. Dit kun je testen door een satéprikker of breinaald in het beslag te prikken, wanneer deze er schoon uitkomt is het deeg gaar. 

Laat iets afkoelen en serveer met een dot slagroom bij de thee, koffie of dessert. 

Frambozencupcakes


Meer met frambozen!

Emma, gastredacteur. Ons kaasmeisje houdt ook van lekker veel groenten en fruit.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama