Open menu

PearThymeTart Feasts Sabrina Ghayour introOnlangs recenseerden we het boek Feasts van de Perzisch-Britse Sabrina Ghayour, dat talrijke feestelijke recepten met Midden-Oosterse invloeden bevat. Vandaag plaatsen wij een recept hieruit voor een perentaart met tijm. Binnenkort volgt nog een recept, dan voor een granaatappel-auberginesalade met harissa & zongedroogde tomaten.

Voor 6-8 personen

1 rol koelvers bladerdeeg à 270 g
2 grote conference-peren, geschild, gehalveerd, klokhuizen verwijderd en in dunne plakjes een kleine handvol tijmblaadjes, grofgehakt
2 volle el fijne kristalsuiker
½ tl kaneel

Voor de custard
175 ml double cream of volle slagroom
2 eidooiers
1½ tl vanillepasta (o.a. bakwinkel) of vanille-extract
2 el dikke Griekse yoghurt
1 el bloem
1 volle el tijm, grofgehakt
2 el fijne kristalsuiker

  • Verwarm de oven voor tot 210 °C. Bekleed een grote bakplaat met bakpapier.
  • Klop voor de custard de room met de eidooiers, de vanillepasta, de yoghurt en de bloem licht met een garde in een kom, tot de consistentie van een gladde, dikke yoghurt.
  • Stamp de grofgehakte tijm met de suiker in een vijzel tot je een gladde tijmsuiker hebt. Voeg de suiker toe aan het custardmengsel en roer goed door, tot de custard glad is.
  • Rol het bladerdeeg uit en leg op de bakplaat. Kerf het deeg op 2,5 cm van de rand rondom in. Schenk het custardmengsel in het midden van het deeg en strijk voorzichtig uit tot aan de ingekerfde rand. Leg de plakjes peer diagonaal overlappend op de custard. Verdeel de tijmblaadjes en de kristalsuiker erover en bestrooi met een snufje kaneel. Bak 25 tot 28 minuten in de oven, tot de rand van het bladerdeeg goudbruin is. Laat afkoelen en serveer. 

PearThymeTart Feasts Sabrina Ghayour


 Meer peer!

  Meer Sabrina Ghayour!

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama