Vandaag is de geboortedag van The King. Had hij nog geleefd, dan was hij nu 80 geworden. Gastredacteur Marleen is een grote fan van zowel zijn muziek als zijn twijfelachtige smaak in sandwiches.

Januari 2015, de feestdagen zijn weer voorbij. Terwijl goed-voorgenomen Nederland zich inschrijft bij de sportschool, smelt ik een klont boter in een koekenpan en heeft de Top 2000 plaatsgemaakt voor de onvervalste rock 'n' roll van Elvis Presley. Deze maand zou hij 80 jaar geworden zijn, en ik vier zijn verjaardag met wat The King het liefste at.

Guilty pleasures, iedereen heeft ze wel. Of het nu op het gebied van muziek, film of eten is, er zijn altijd van die dingen waarvoor je je een klein beetje schaamt, maar die oh zo lekker zijn. Zo zing ik altijd keihard - en waarschijnlijk vals - mee met de radio als ik denk dat er niemand luistert, is Grease stiekem mijn lievelingsfilm en eet ik soms een hapje chocopasta. Gewoon, zo uit de pot.

Elvis had ook een guilty pleasure en maakte daar geen geheim van. Een gebakken boterham met pindakaas, banaan en bacon. Perfect comfort food, in een handomdraai klaar en beschamend lekker. Net als zijn muziek. Nu is bacon een lastig te vervangen product. Deze zoute, rokerige vettigheid laat zich niet zomaar vangen in een plantaardig alternatief. Je zou deze sandwich gewoon kunnen maken zonder bacon, maar met de combinatie van gerookt zout en gerookt paprikapoeder geef je – hoe vreemd het misschien ook klinkt – een bijzondere twist aan deze Amerikaanse klassieker.

Laat de rest van Nederland maar zwoegen op hometrainers en loopbanden, ik jailhouse-rock deze vetter-dan-vetkuiven-snack er wel af, in mijn blue suede shoes!

Gebakken boterham met pindakaas, banaan en gerookt paprikapoeder

voor één 'Elvis'

2 boterhammen (ik gebruikte wit casino)
1 el pindakaas
½ banaan
snuf gerookt zeezout
½ tl gerookt paprikapoeder
1 el boter

  • Besmeer één boterham met de pindakaas, snij de banaan in plakjes en leg deze bovenop de pindakaas.
  • Bestrooi de banaan met een snuf gerookt zeezout en het gerookte paprikapoeder en plaats de tweede boterham er bovenop.
  • Smelt de boter in een koekenpan en bak je Elvis in een paar minuten aan beide kanten goudbruin.

 


Meer beroemdheden op Vegatopia!

Marleen, gastredacteur, reist graag, kookt graag en wordt blij van markten met veel verse producten

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Vaak gelezen

Simpel en toch uitgebreid: Midden-Oosterse zondagse brunch
In het weekend beginnen we de dag graag wat later. Na een eerste wandeling met de hond gaat een...
Eenvoudig Andalusisch ontbijt: toast met tomaat
We ontbijten het liefst eenvoudig, maar eenvoudig kan ook heel lekker zijn. In de Spaanse regio...
Sinterklazige havermoutpap
De Sint is in het land. In de winkels en in de schoenen van brave kinderen vinden we nu volop...

Volg ons op

 

Twitter logo

horecarama

dekbeddiscounter