Open menu

miniquichepestokleinHet potje zelfgemaakte pesto met basilicum uit eigen tuin blijft me inspireren voor het maken van nieuwe gerechten. Ciabatta met tomaat, mozzarella en pesto blijft natuurlijk heerlijk. Maar toch zocht ik verder naar andere recepten. Toen bedacht ik deze makkelijke taartjes met roomkaas, geitenkaas, Parmezaanse kaas en natuurlijk pesto. Ze zijn klaar in een handomdraai en heerlijk als voorgerecht en zelf als hoofdgerecht. Waar wacht je nog op?

Voor 4 stuks

4 plakjes deeg voor hartige taart (diepvriesafdeling supermarkt)
1 ei 
125 g volle kwark
50 g verse roomkaas
1 el zelfgemaakte pesto 
verse geitenkaas (rolletje) naar smaak
handje grof geraspte parmezaanse kaas
handje pijnboompitten
olie of boter om in te vetten
rucola ter garnering

Verder nodig: 4 quichevormen met 10 à 12 cm, rond of hartvorm

  • Vet vier kleine taartvormpjes in en bekleed ze met het deeg. Prik met een vork in het deeg. Klop het ei los en meng er de kwark en de pesto doorheen. Breng op smaak met peper en een klein beetje zout. Gebruik zeker niet te veel want de kazen zijn ook al zout op zich. Verdeel de geitenkaas over de taartjes met je handen. Geraspte kaas en pitjes erover, 20 a 25 minuten bakken op 200 graden.
  • Je kunt ze ook een dag van tevoren maken, dan warm je ze in zo’n 10 minuten weer op in de voorverwarmde oven.
  • Met een flinke pluk rucola is dit een fijn voorafje. Met gebakken aardappeltjes en salade erbij heb je een prima hoofdgerecht.

Tip:

Maak je het deeg liever zelf? Dan vind je hier een recept

miniquichepesto


Meer pesto-inspiratie!

 

Frederike Krommendijk, gastredacteur. Tekstschrijver voor kookboeken, tuinbladen, reclamebureaus en iedereen die verder om klare taal vraagt via www.krommendijkvelthuis.nl. Moestuinier, hobbykok, moeder. Kan hele dag wel lekker eten.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama