Open menu

Lekker hè, die asperges? Ik maak het liefst die met witte asperges met sinaasappelsaus, feta en pistachenoten, te vinden in ons kookboek. Ik heb tot nu toe alleen nog witte gegeten, maar daar komt deze week verandering in. Vorige week maakte ik deze snelle pasta met asperges, doperwten en pecorino: een heel fijne en snel klaar ook nog. Heb je dus meer tijd om met een aperitivo in de zon te zitten.

Penne met witte asperges, doperwten en pecorino

voor 4 personen

800 g witte asperges, middeldun (AA) (gewicht met schil)
400 g penne
200 g doperwten, vers of uit de vriezer
250 ml slagroom
100 g pecorino
100 g parmigiano
1/2 citroen
flinke hand bieslook
zwarte peper uit de molen

  • Was de asperges en schil ze goed. Snij ze in stukjes even groot als penne.
  • Zet een grote pan met water op, doe er zout bij en gooi de asperges erin. Voeg als het water kookt ook de penne toe.
  • Zet een lage koekenpan op het vuur en voeg de doperwten en slagroom toe.
  • Rasp de kazen, als je ze niet al geraspt hebt gekocht, en roer door het doperwten/slagroommengsel.
  • Rasp het gele rasp van de citroen (het witte is bitter, dus rasp voorzichtig en bij voorkeur met bijvoorbeeld een microplane zesteur), hak de bieslook fijn en doe ook in de koekenpan. Breng op smaak met peper en eventueel wat zout.
  • Laat de penne en asperges goed uitlekken, doe terug in de pan en roer de saus erdoor. Mag er nog wat meer vocht bij? Voeg dan een plensje water toe.


Meer met witte asperges!

Annemieke, ’81, culiredactie, schrijft ook voor eigen sites Rozemarijn Koken & Foto en Baby & Dreumes eetfestijn en voor andere media, waaronder Puur Gezond en Ecomama. Heeft twee zoons, doet verder nog wat met PR en communicatie en danst graag Braziliaans.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama