Open menu

Soms heb je weleens van die dagen... De koelkast vol met de heerlijkste groenten en andere mooie producten, en dan toch totaal inspiratieloos naar de inhoud ervan staan te staren. Na enig gedraal besloot ik van de tomaatjes, paprika's, aubergine, courgette en pastinaken een pastagerecht te maken. Het zoete van de groenten bleek, na ze te hebben geroosterd in de oven, een heerlijke combinatie te vormen met de feta, de verse tomatensaus en de pasta. Met een droge witte wijn was het genieten geblazen.

voor 4 personen

voor de geroosterde groenten:

1 aubergine
1 (gele) courgette
2 pastinaken
2 rode puntpaprika's
1 gele paprika
2 tenen knoflook
3 tl gedroogde oregano
4 el extra vergine olijfolie
gemalen peper en zout

voor de verse tomatensaus:

2 el olijfolie
500 g snack-tomaatjes
2 gehakte tenen knoflook
peper en zout

350 g linguine of spaghetti
200 g feta

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de aubergine en courgette in halve maantjes.
  • Schil de pastinaken en snijd ook deze in halve maantjes.
  • Verwijder de zaadlijsten van de paprika's en snijd ze in niet al te grote stukken.
  • Hak de tenen knoflook en doe ze samen met de rest van de gesneden groenten in een kom. Roer er de oregano en olijfolie door, samen met wat peper en zout.
  • Verdeel de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de groenten 35 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

  • Maak tijdens de roostertijd van de groenten de tomatensaus: snijd de tomaatjes allemaal doormidden. Fruit ze op een matig vuur samen met de knoflook in de olijfolie tot ze zacht zijn. Dit duurt 20 minuten.
  • Pureer de inhoud van de pan met een staafmixer. Doe dit terug in de pan en laat het iets inkoken tot een dikke saus. Breng op smaak met peper en zout.

  • Kook ondertussen de pasta gaar volgens gebruiksaanwijzing. Giet af, roer de tomatensaus erdoorheen en verdeel dit over vier diepe borden. Verdeel daar de gegrilde groenten en de feta over.

 


Meer pasta!

Hedwig, redacteur, ook te vinden op haar eigen site Hedwig's recepten waar ze recepten met voedingswetenswaardigheden combineert.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama