Open menu

koolrabi thbTot nu toe had ik hem steeds laten liggen, de koolrabi. Ik had namelijk geen idee wat ik ermee moest, en wist ook niet hoe het smaakte. Mijn nieuwsgierigheid won het toen ik op de markt een zakje met drie stuks voor een euro kon meenemen. En dat bleek een bijzonder goede aankoop te zijn.

In de 'wat lazen we deze maand' van december voorspelde Tertia al dat koolrabi populair zou worden in 2014. Ik ben alvast om. Hij ziet er wat apart uit, maar is echt lekker en veelzijdig.  Je kunt hem zowel rauw als gekookt of gebakken eten. De smaak deed mij denken aan een heel milde radijs, met het mondgevoel van een appel. Bij uitstek geschikt voor in een salade, vond ik.

Salade met koolrabi en cottage cheese

Lunchgerecht voor één persoon

75 g fussili
1 kleine koolrabi
50 g veldsla
1 bosui
2 el cottage cheese
1 el rucolapesto
1 el olijfolie
1 tl citroensap
peper
zout

  • Kook de pasta in ruim water beetgaar. Giet af en spoel om met koud water.
  • Schil de koolrabi en snijd deze in blokjes van ongeveer één bij één centimeter en doe deze in een kom samen met de pasta en de veldsla.
  • Maak een dressing van de rucolapesto, olijfolie, citroensap en breng deze op smaak met peper en zout. Giet de dressing over de salade.
  • Voeg nu de cottage cheese toe en roer dit door de salade.  Garneer met in dunne ringetjes gesneden bosui.

In plaats van rucolapesto kun je ook gewone pesto gebruiken, of de salsa verde uit dit recept.

koolrabi

 


altMeer met koolrabi! 

 

 

 

 

 

 

Miranda, gastredacteur tot 2016. Koopt heel graag keukenspulletjes.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama