mozza256Een tijdje geleden vond ik tijdens de “Italiaanse week” in de supermarkt gefrituurde mozzarellabolletjes, “mozzarelline fritte” in het Italiaans. Ik was meteen fan. Al snel realiseerde ik me dat het recept eigenlijk zeer eenvoudig is. Daarom delen we dit nu met jullie. De mozzarellabolletjes zijn erg lekker als borrelhapje. Je kan ze ook bovenop een salade serveren als alternatief voor de inmiddels saai geworden warme geitenkaas.

 

Voor 18-20 stuks

150 g minimozzarella's (uitlekgewicht)
200 g paneermeel
50 g bloem
2 eieren
olie om te frituren.

  • Haal de minimozzarella's uit de verpakking en dep ze droog tussen keukenpapier.
  • Neem 3 diepe borden en doe daarin elk afzonderlijk de bloem, de losgeklopte eieren en het paneermeel. Haal de minimozzarella's door de bloem en vervolgens door het ei en het paneermeel. Haal ze daarna nog eens zorgvuldig door het ei en door het paneermeel. Het is belangrijk dat je gefrituurde kaas altijd twee maal paneert, om openbarsten tegen te gaan.
  • Frituur ze 1-2 minuten in hete olie, Voor de frituurpan raad ik 160°C aan. Haal ze uit de olie wanneer ze goudbruin zijn. Mijn ervaring is dat ze vaak openbarsten wanneer ze te donkerbruin worden.
  • Serveer meteen met bijvoorbeeld truffelmayonaise of simpelweg met ketchup. Ze smaken nog beter met een glas Italiaanse wijn of een glas grappa erbij.

 

mozza1


Meer Vrijdag Snackdag!

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Vaak gelezen

Messy martabak
In het boek Vegan Comfort van Milou van der Will staan allerlei lekkere gerechten en snacks om...
Bulgaarse mezze: shopska-salade & patatnik met courgette en dille
De Bulgaarse keuken is niet erg bekend bij ons. Mogelijk staat deze te zeer in de schaduw van de...
Snelle topping met paranoten
Deze topping is in no-time gemaakt en de ingrediënten heb je meestal wel in huis. Su-per-lekker...

Volg ons op

 

Twitter logo

horecarama

dekbeddiscounter