Open menu

tuinkerssoep kleinZondag is het Moederdag en daar hoort natuurlijk lekker eten bij. Onder het motto "iedereen kan koken en zijn of haar steentje bijdragen in het huishouden" maken we een mooi menu dat heel makkelijk te maken is. Dus geen uitgebreide keukenervaring is vereist. We beginnen met het recept voor de soep, de andere gerechten volgen later deze week. We maken tuinkerssoep, een lichte soep met een beetje pit die past bij de lente. Om deze soep te binden gebruiken we niet enkel aardappel, maar ook courgette. Bij mijn ouders vroeger was courgette in de soep bijna standaard. Ze hadden namelijk een flinke groentetuin met elk jaar een hele oogst aan courgettes. Deze soep is niet echt dik. Wil je een dikkere soep die kan dienen als lunchgerecht, neem dan meer courgette of minder water.

Voor 4 personen

1 ui
1- 1.5 supermarktcourgette
150 g aardappel
1 teen knoflook
1.5 groentebouillonblokje (voor 5 dl vocht)
200 g tuinkers 
1 l water
peper en zout
olie om te bakken

  • Hak de ui fijn en bak ze glazig in wat olie in een ruime kookpot. Maak de courgette schoon en snij hem in blokjes. Schil de aardappel en snij hem in blokjes. Voeg ze beide toe aan de kookpotç samen met een fijngehakt teentje knoflook en laat ze 5 à 10 minuten meebakken.
  • Voeg het water en de bouilonblokjes toe en breng het geheel aan de kook. Laat een tiental minuten koken, totdat de aardappels en courgette gaar zijn.
  • Haal de pot van het vuur en voeg het grootste deel van de tuinkers toe. Je houdt een paar plukken opzij voor de afwerking. Laat de tuinkers een paar minuten garen en pureer de soep dan. Kruid af met peper en zout.
  • Serveer de soep in diepe borden of soepkommen en werk af met de achtergehouden tuinkers. 

 tuinkerssoep


Meer soep als voorgerecht of lunch!

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama