Open menu

ijsbergslasoepkleinIJsbergsla associeer ik nog te vaak met een ijskoude en dus smaakloze fastfoodsalade die overgoten wordt met een stroperige dressing. Toch verdient deze slasoort beter. Wanneer je hem op kamertemperatuur serveert zit er al heel wat meer smaak in. Wanneer je hem stooft, wordt hij lichtbitter, vergelijkbaar met andijvie en witlof. Ijsbergsla kan dus prima in een stamppot met wat oude kaas. Maar dat doen we vandaag niet. Vandaag maken we soep van ijsbergsla en appel. Het lichtbittere van de sla wordt in balans gebracht met het zoete van de appel. Heel gemakkelijk klaar te maken en net ietsje anders.

Voor 2-3 personen als voorgerecht

een halve krop ijsbergsla
150 g aardappel
1 kleine appel
2 teentje knoflook
6 dl water
1 groentebouillonblokje
peper en zout
olijfolie om te bakken

  • Snij de ijsbergsla in reepjes. Schil de aardappel en snij hem in kleine blokjes. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij hem in blokjes. Stoof de sla, de aardappel en de appel in een ruime pot met wat olijfolie. Hak de knoflook fijn en voeg hem toe. Laat alles zo'n vijf minuten stoven.
  • Voeg het water en het bouillonblokjes toe en breng het geheel aan de kook. laat de soep een kwartiertje koken of totdat de aardappel gaar is.
  • Pureer de soep met een staafmixer en kruid af met peper en zout.
  • Serveer.

ijsbergslasoep


 Meer warme soep voor koude dagen!

 

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama