Open menu

SOURkimchi

Dit keer spotten we SOUR Kimchi

Wat? SOUR Kimchi. 

Is dat? Gefermenteerde Chinese kool met ui, paprika, knoflook, zeezout, gember en cayennepeper. SOUR staat voor SO yoU aRe: kort samengevat, je bent wat je eet. Bedenker achter het concept, Marieke Smidt, startte haar eigen bedrijf SOUR om gefermenteerde groenten te verkopen. Idealisme en duurzaamheid spelen daarbij een grote rol.

De kimchi is biologisch en wordt in Friesland geproduceerd door familiebedrijf Machandel, dat al meer dan 30 jaar bestaat en haar bedrijf begon met het produceren van zuurkool - ook een gefermenteerde groente. Bijzonder is dat SOUR Kimchi volledig vegetarisch is. Meestal bevat kimchi vissaus. De kool is lekker knapperig en subtiel van smaak. Goed als je niet van sterke kimchi houdt, maar van mij had het wat pittiger gemogen, zoals authentieke Koreaanse kimchi. 

Al met al een veelbelovend bedrijf met een mooi en gedurfd initiatief. Houd SOUR in de gaten, want er volgen ook nog gefermenteerde wortel met kokos en vanille en gefermenteerde rode biet met mierikswortel en zeewier. Hoe gaaf is dat?!

Kost 't? €3,99 per potje van 275 gram.

Waar gespot? Opgestuurd gekregen, maar te koop bij behoorlijk wat winkels door heel Nederland.

Door wie? Kelly

 

Beoordeling:

Wat zeggen die sterren?

Ook iets leuks gespot?

Voor de rubriek 'Gespot' zijn we op zoek naar gekke, grappige of gewoon erg lekkere (vegetarische) producten die je bent tegengekomen. Fotografeer het product, vermeld waar je 't hebt gevonden, wat het kostte en waardeer het met 1 (heel slecht) tot 5 sterren (uitzonderlijk goed). Stuur je inzending naar


Meer Gespot!

Kelly, culiredactie. Altijd bezig met voeding, koken en eten, ook op haar website en als diëtist.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama