vegetarisch_weekmenuWat eten we deze week? We komen weer met lekkere en gevarieerde tips voor deze laatste week van juli.

Maandag

We beginnen deze week makkelijk met Machtelds pasta met rucola-fetapesto. Pesto hoef je namelijk niet perse van basilicum te maken, met rucola is het ook heel lekker. Neem 100 g pasta per persoon en serveer er een frisse witlofsalade bij. Eet eventueel een bakje yoghurt toe.
pasta_rucolapesto

Dinsdag

Vandaag eten we Mexicaanse wraps om aan tafel te vullen. Op tafel bakjes kidneybonen (spoel ze even af), gesneden ijsbergsla, reepjes paprika, zure room of yoghurt met wat komijnpoeder erdoor gemengd, geraspte kaas en als je dat lekker vindt jalapenopepers. En vullen en rollen maar! Erbij een maiskolf (zonder de dipsaus die daar staat hoor), want die zijn nu lekker in het seizoen en hopelijk ook niet al te duur. 

Woensdag

Vroeger kon je sobanoedels, Japanse noedels gemaakt van boekweit, alleen in de toko krijgen. Maar inmiddels hebben grotere supermarkten ze ook. En dat is goed nieuws, want boekweit mag dan misschien een beetje geitenwollensokken-achtig klinken, zo smaken de sobanoedels allerminst. Zeker niet in Jolanda's recept voor sobanoedels met spitskool en tofu.

sobanoedelsalade

Donderdag

We hebben recent de kaasburger van Vivera ontdekt, die je onder andere bij Jumbo kunt krijgen. Vandaag eten we die op een Hollandse donderdag met gekookte aardappels en gekookte bloemkool en een ijsbergsalade met een worteltje, tuinkers en vinaigrette. En ken je kruisbessen? Deze bijna vergeten bessen zijn nu in het seizoen en te krijgen bij biologische winkels of soms op de markt. Lekker om toe te eten.

Vrijdag

Vandaag eten we Indiaas. Namelijk Tertia's tomatencurry met pruimen, en Jokes dahl. Serveer met basmatirijst, en wat yoghurt met zout en verse koriander. (Let op: zet vanavond de kikkererwten al in de week voor morgen als je dan de falafel wilt maken).
vegetarische_dahl

Zaterdag

Je eigen falafel is het lekkerst! Dus die maken we. Erbij pitabroodjes (in de biowinkel vind je een lekkere volkorenvariant), knoflooksaus en/of tahinsaus, ijsbergsla, partjes tomaat, olijven en/of hete pepertjes, wortelsalade met koriander of peterselie en rode-wijnazijn. Geen tijd? Falafel is ook in de supermarkt te krijgen en heeft dan als voordeel dat je het niet hoeft te frituren.

Zondag

Vandaag eten we Annemiekes champignonragout op toast van lekker landbrood. Erbij Jessi's courgettesoep met pit.

Tertia, culiredactie en drijvende kracht achter Vegatopia tot 2016, houdt van restaurants, bij voorkeur in het buitenland.

horecarama

dekbeddiscounter