vegetarisch_weekmenuWe hebben deze week weer een weekmenu met leuke gerechten. De winkels liggen vol met lekkere zomeringrediënten. Daar gaan we wat mee doen.

Maandag

We beginnen de week weer makkelijk. Dit keer met een spaghetti aglio, olio e peperoncino. We eten er een zomerse salade van buffelmozzarella, tomaat en basilicum bij met een beetje balsamicoazijn en een drup olijfolie en verse zwarte peper.

Dinsdag

Vandaag eten we een Griekse maaltijdsoep: fassolada. Serveer met Turks brood.

Woensdag

Blote billen in het gras bestaat uit een lichte stamppot van snijbonen (het gras) en witte bonen (de billen). En dat eten we vandaag! Eet er een vegetarisch worstje bij.

Donderdag

Als het goed is, is het vandaag barbecueweer. En dan eten wij mooi gegrilde halloumi. Ze kunnen overigens ook in de grillpan, mocht het weer toch omslaan. Tabbouleh en een simpele salade van rucola, koolrabi en wortel zijn er lekker bij.

halloumi

Vrijdag

Heb je wel eens foe jong hai zelf gemaakt? Het is niet moeilijk en lekker met rijst.

Zaterdag

Vandaag snacken we met gepaneerde champignons, zelfgemaakte friet en ijsbergsalade met komkommer.

Zondag

Zo aan het einde van de week hebben wij wel zin in een authenthieke curry met bieten uit het India kookboek van Puspesh Pant. Erbij kikkererwten met rode ui en verse koriander en basmatirijst.

bietencurry


Maak je iets van ons weekmenu? We vinden het leuk als je een foto van je gerecht maakt en ons tagt op Facebook, Twitter of Instagram!

 

Tertia, culiredactie en drijvende kracht achter Vegatopia tot 2016, houdt van restaurants, bij voorkeur in het buitenland.

horecarama

dekbeddiscounter