rollade courgette mozzarellaEen heuse rollade op ons menu deze week - met eieren als basis en gevuld met courgette en mozzarella. Voor dinsdag currydag gaan we naar Sri Lanka, we bereiden groenten op z'n Chinees en z'n Marokkaans, en we genieten nog een keer van witte asperges en rabarber. Als aftrap maken we een lekkere pasta.

Maandag

Jessi bedacht een pastagerecht met winterpostelein, dat je ook heel goed kunt maken met de zomervariant die er nu weer volop is. In deze romige pasta met postelein en walnoten gaan ook paprika en een beetje prei.

Dinsdag

Het recept voor dinsdag currydag halen we uit World Food Café Classics. In dit boek, dat we een paar jaar geleden bespraken, staat een heerlijke Srilankaanse aardappel-preicurry.

Woensdag

We roosteren een kilo uien in hun geheel en bakken ze ondersteboven in deze tarte tatin met uien en geitenkaas. Lekker met gemengde sla.

tarte tatin met geroosterde uien

Donderdag

Een populaire Hollandse groente geven we een Chinese twist. We wokken broccoli in rijstwijn en hosinsaus, en serveren die met rijst en komkommer-atjar.

Vrijdag

Een lekker groentegerecht met een Marokkaans tintje, dat ondanks de lijst ingrediënten snel klaar is. Smaakt prima met couscous en een yoghurtdip.

Zaterdag

Kweek je zelf groenten, dan kun je de eerste courgettes waarschijnlijk oogsten. Maak daarmee deze mooie rollade met courgette en mozzarella.

Zondag

Het oogstseizoen loopt voor een aantal andere groenten juist ten einde. Daarom gaan we ons nu nog een keer te buiten aan witte asperges en rabarber. Warm en koud draaien we daarbij om. Voor het hoofdgerecht combineren we Antoinettes pittige aspergesalade met rucola en de frisse salade van nieuwe aardappels van Tertia. De rabarber doen we intussen met suiker in de oven. Die dienen we straks als kwarktoetje op met geroosterde amandelen en haver.

rabarberkwark

Judith, gastredacteur, twittert bovendien over lekker, gezond en bewust eten via Twitter.com/veggiejudy.

horecarama

dekbeddiscounter