witlofsaladeVan makkelijke maandag tot en met zoete zondag. Een dagje eerder dan je van ons gewend bent, hebben we voor elke dag weer heerlijke recepten voor je bij elkaar gezocht. Met extra veel warme soepen nu het langzaamaan frisser wordt buiten. En natuurlijk herfstgroenten, van pompoen en paddenstoelen tot rauwe spruitjes.

Maandag

Voor deze salade hoef je alleen witlofstronkjes en tomaatjes te snijden en deze te mengen met een blikje mais en een dressing. Bak er een paar aardappels en een vegaburger bij, en je hebt binnen een mum van tijd een complete maaltijd op tafel.

Dinsdag

Ons Aziatische dinsdaggerecht is een goed gevulde soep met gebakken tofublokjes, kikkererwten en Thaise rode curry. Uiteraard met kokosmelk en limoen.

Kikkererwtensoep met rode curry

Woensdag

Op woensdag gehaktdag doen we vegagehakt in een kruidige couscoussalade met aubergine.

Donderdag

Veel groenten kun je rauw eten als salade en dat geldt zeker ook voor spruitjes. Helemaal Hollands met Leidse kaas erdoor en gekookte aardappelen of aardappelpuree erbij.

Vrijdag

We snacken vanavond met paddenstoelensoep in een Italiaanse bol. Niet alleen mooi om te zien, maar ook smakelijk om te eten. Met een salade en frietjes maak je er een volledige maaltijd van.

Paddenstoelensoep in brood

Zaterdag

Op feestelijke zaterdag nemen we weer eens de tijd om uitgebreid te koken. We maken het Chinese menu van Tertia en Maartje, met een amuse in koolblad, soep met waterkastanjes, zoeteaardappelkoekjes en bloedsinaasappel met kaneel toe.

Zondag

We sluiten de week zoet af met een verrukkelijke crumble met peren en chocolade. Vooraf eten we een zoet-pittige pompoensoep met gember.

Crumble met peren en chocolade

Judith, gastredacteur, twittert bovendien over lekker, gezond en bewust eten via Twitter.com/veggiejudy.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

horecarama

dekbeddiscounter