Open menu

Salade pecannotenIn de nieuwste Schijf van Vijf heeft het Voedingscentrum dit jaar ‘dagelijks een handje ongezouten noten’ opgenomen. Lekker tussendoor, maar net zo makkelijk te verwerken in je avondeten. Cashewnoten over de andijviestamppot, herfstquiche met hazelnoten, koolsalade met pistachenootjes, walnotenburgers en meer in ons weekmenu.

Maandag

Een stamppot is makkelijk om de week mee te beginnen. Stamp de aardappels met fijngesneden andijvie, roer er kruidenroomkaas doorheen en strooi er gehakte cashewnoten over.

Dinsdag

Op onze dinsdag wereldkeukendag kiezen we voor couscous met artisjokharten en walnoten. Falafel past er goed bij, met gekookte worteltjes en een yoghurt-muntsausje.

Woensdag

Voor ons natuurlijk geen gehakt op woensdag, maar lekker veel groenten in een herfstquiche met geroosterde hazelnoten. Bewaar een handje ongeroosterd voor morgen.

herfstquiche

Donderdag

Op Hollandse donderdag storten we ons op de kolen. We maken soep van bloemkool, met een mengsel van hazelnoten en rode peper, en een salade van rode kool, sinaasappel en pistachenootjes.

rodekoolsalade

Vrijdag

De gezonde vrijdagsnack zijn deze walnotenburgers, met rode linzen voor nog meer eiwitten.

Zaterdag

Het is weekend en we nemen weer eens de tijd om uitgebreid te koken. We maken de bijzondere hartige taart van Hedwig met een bodem van courgette en winterwortel en eten daar haar heerlijke salade met bleu d’auvergne, blauwe druiven en gekarameliseerde pecannoten bij.

Zondag

Als zoet slot van de week mengen we verschillende noten en specerijen in een verrukkelijke Italiaanse panforte. Zware kost voor koude dagen.

Judith, gastredacteur, twittert bovendien over lekker, gezond en bewust eten via Twitter.com/veggiejudy.

the Kitchenary

horecarama