Gegrilde tofu met groenten

We verdiepen ons deze week in vleesvervangers. Niet de kant-en-klare vegaburgers uit de supermarkt, maar zelfgemaakte baksels van tofu, tempeh en seitan. Vind je dat ondanks de uitleg te ingewikkeld? Dan hebben we ook nog eenvoudige recepten met eieren, linzen en bonen.

Maandag

Peulvruchten zijn bekende en goede vleesvervangers. We kiezen bruine bonen voor de soep en in de pikante burgers uit Bean Cuisine doen we limabonen.

Dinsdag

Gwen maakte een vegetarische variant van het Chinese ku lu yuk en gebruikte daar seitan voor. Lekker met witte rijst en een (Chinese) salade.

Woensdag

In de maaltijdsalade van vanavond stoppen we linzen, zoete aardappel, rucola en feta.

Donderdag

Tertia legt uit wat je met tempeh kunt doen en adviseert om het in de andijviestamppot te doen.

Vrijdag

Door eiwit, ijzer en een aantal B-vitamines zijn eieren een goede vegetarische keuze, meldt het Voedingscentrum op de site. Klaas maakt er met spinazie en cantharellen oeufs florentine van.

florentijnse eieren

Zaterdag

Net als bonen is tofu eiwitrijk. Kelly geeft een uitgebreide uitleg. Hedwig kiest voor gegrilde tofu in dit prachtige gerecht met oosterse kokossaus, couscous met gewokte groenten en za'atar.

Zondag

We sluiten de week af met een hartige taart waar alle vleesvervangers wel zo’n beetje in zitten: ei, kaas, noten en drie soorten groenten.

notentaart

Judith, gastredacteur, twittert bovendien over lekker, gezond en bewust eten via Twitter.com/veggiejudy.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

horecarama

dekbeddiscounter