beijinho2De maand juli brengt een ruim aanbod aan verse groenten. Voor ons weekmenu maken we hiervan dan ook met veel plezier gebruik. Zo eten we op maandag en op zaterdag telkens een rijkelijk gevarieerde salade, op dinsdag eten we bloemkool, op woensdag sperzieboontje en op donderdag koolrabi. Groenten zullen nooit saai worden, zolang je maar genoeg afwisselt.  

Maandag

De week beginnen we snel en eenvoudig. We halen een pak friet maar om het toch beetje voedzaam te houden  maken we daarbij zelf een salade van zwarte bonen, grof geraspte wortel, blokjes avocado, zilveruitjes, olie en azijn. Tip: maak de salade voordat je de friet gaat halen: dan is de salade koud en blijft de friet warm.

Dinsdag

Vandaag houden we het een snelle Hollands-Oosterse mengeling. We koken of stomen verse bloemkool en serveren hem met rijst, Oosterse vegaburgers, veldsla en satésaus.

Woensdag

De verse sperziebonen zijn nu in het seizoen. We maken ze deze klaar met champignons. Hierbij serveren we aardappelpuree, zelfgeteelde tuinkers en kerstomaatjes. Vergeet de mosterd niet op tafel te zetten.

Donderdag

Samen met de sperziebonen hadden we ook een koolrabi gekocht. Maar wat doen we daar nu weer mee? Aangezien Eelco hier dol op is, geeft hij ons een lekker recept voor een aromatisch stoofpotje van koolrabi, wortel en bulghur. Serveer met wat Turkse of Griekse yoghurt.

Vrijdag

Het weekend begint met een zelfgemaakt aperitiefhapje. We serveren Judiths groenterolletjes met hazelnoot en feta. Als dipsaus maken ook nog een zomerse tatziki met munt. Hierbij drinken we een glas witte wijn en de avond kan in principe niet meer stuk.

Zaterdag

Culinaire klassiekers moet je in ere houden. Eéntje daarvan is deze Italiaanse risotto met saffraan en Parmezaanse kaas. Deze dienen we op met een salade van zeer fijn gesneden rauwe venkel, reuzenbonen, gedroogde tomaten, groene olijven, tuinkers, olijfolie en balsamico-azijn. 

Zondag

De week sluiten we af met een vieruurtje in de vrije natuur. We eten een plak chocoladecake van bij de bakker en zelfgemaakte Braziliaanse kokostruffels. Hierbij hoort natuurlijk een kop verse koffie. Omdat we geen water kunnen koken hier, tonen Jan en Mister Macchiatoons het principe van de cold brew

griekse rolletjes judith

Sven, culi-redactie, Belg, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Vind op Vegatopia

Versterking gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.

kookworkshop

Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

Het Vegatopia Kookboek

Nu in de boekhandel!

Volg ons op

 

Twitter logo