Open menu

UpsidedownanijscakekleinHet nieuwe jaar beginnen we feestelijk maar toch ontspannen met een brunch met onder andere koude amandelsoep, geitenkaastosti en lekkere cakejes. Vanaf dinsdag nemen we de draad van het gebruikelijke leven weer op. De eerste dag maken we nog een simpele en snelle pasta met rucola-fetapesto, Daarna eten we onder andere zelfgemaakte rode kool, een ovenschotel met bloemkool en aardappel en een Indisch geïnspireerde pittige wortelquiche.

Maandag

Na een stevig feestje op oudjaarsavond slapen we uit op nieuwjaarsdag. Voor de vrienden die zijn blijven overnachten maken we een brunch. Bijna alles kan je vantevoren klaarmaken. Lekker gemakkelijk voor de gastheer of gastvrouw. We geven een koude amandelsoep, kerstomaatjes, gemengde salade uit een zakje, mac & cheese minitaartjes, tosti met geitenkaas en olijven, stokbrood en standaard broodbeleg zoals jam, chocoladepasta en pindakaas. Als toemaatje geven we geen ontbijtkoek maar Jessi's upside down anijscakes met appel en hazelnoot.

Dinsdag

Het is dinsdag, maar eigenlijk voelt het aan als maandag na een zwaar weekend. Daarom houden we het vandaag snel, licht en eenvoudig. Pasta is dus ideaal. Om te ontsnappen aan de tomatensaus, maken we een iets originelere pasta met rucola-fetapesto. Hierbij geven we nog plakjes gebakken aubergine en courgette.

Woensdag

Zelf gestoofde rode kool maken vergt wat tijd, maar het is wel lekkerder en er zit beduidend minder suiker in dan in een potje de supermarkt. Daarom maken we vandaag Eelco's lekker frisse rode kool. Verder eten we nog aardappels in de schil en vegaballetjes.

Donderdag

Tijd voor een modern Hollandse gerecht: een winterse ovenschotel met bloemkool en aardappel. Als bijgerecht bereiden we een salade wat witte bonen, komkommer in kleine blokjes, fijngesneden witlof en rucola. Lekker met een mosterddressing.

Vrijdag

De eerste vrijdagborrel van dit jaar doen we in Cypriotische stijl. We maken haloumi in filodeeg met daarbij een frisse munt-yoghurtdip en... cava.

Zaterdag

Vanavond zijn we uitgenodigd voor een etenje, dus maken we enkel een lichte lunch vandaag. We maken één van de favorieten gerechten van gastredactrice Annelies, een simpele warme geitenkaassalade met kikkererwten. Hierbij eten we verder nog een stuk afbakciabatta. 

Zondag

De week sluiten we rustig af. We maken een pittige wortelquiche met Indiase kruiden. Hierbij geven we een gemengde salade en wat Turkse yoghurt of zure room.

geitenkaassaladeannelies

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama