Open menu

roesti thbMet een goeie pieper is niets mis. Daarom stellen we in dit weekmenu de aardappel centraal. De gewone gele aardappel. Geen zoete aardappel, want dat is een ander knolgewas. Toch eten we zeer gevarieerd. We beginnen de week met een eenvoudige rösti. Verder maken we ook een zomerse overschotel, aardappel-paddenstoelensoep en huisgemaakte friet met gietenkaaskroketjes. Op Zaterdag doen we het iets uitgebreider met Turkse gepofte aardappels. Daarnaast hebben we ook twee gerechten waarin de aardappel als groente gebruikt wordt. 

Maandag

Heb je zin in wat anders dan gekookte of gebakken aardappelen, of aardappelpuree? Maak dan eens rösti. Natuurlijk niet van die kant-en-klare schijfjes uit de diepvries, maar gewoon zelfgemaakt. En dat is helemaal niet moeilijk. Serveer met een salade of groente naar keuze.

Dinsdag

Ken je dat? Allerlei restjes in je koelkast en voorraadkast die op moeten, en wel nu. Deze ovenschotel met aardappel en aubergine is het resultaat van zo'n moment. Het is geen moussaka, geen melanzane parmiggiano, maar iets daar tussenin.

Woensdag

Aardappelsoep geeft geen goede reputatie. Men denkt nog al te vaak dat dit een soort aangelengde puree is voor mensen die geen geld meer hebben voor echt eten. Klopt helemaal niet. Deze aardappelsoep met paddestoelen van Tertia is een heerlijk vullend en heerlijk aromatisch. Serveer met een wortelsalade met rucola en wat donker brood. 

Donderdag

Bij ons is het minder bekend, maar je kan aardappels ook bereiden als groente. Vandaag maken we daarom een Sri-Lankaanse aardappel-preicurry Serveer met basmatirijst. 

Vrijdag

De beste friet maak je zelf, van échte aardappels. De ovengebakken zoete-aardappelfriet met - hihihi - lekker veel kokosolie mag Rens Kroes helemaal zelf opeten. We gaan voor het origineel met flink wat mayonaise en huisgemaakte geitenkaaskroketjes. Als je echt wil mag er ook nog een groene salade bij. 

Zaterdag

We hebben een paar oude bekenden uitgenodigd. We gaan gezellig bijkletsen. Aan tafel koken is leuk voor zo'n gelegenheid, maar toch hebben we geen zin in kaasfondue op een lente-avond. Daarom maken we kumpir, Turkse gepofte aardappels. Daarbij geven we cacikcoleslawbietensalade en tzatziki.

Zondag

Deze week sluiten we af met spaghetti! Maar dan met aardappels en sperziebonen. Een onverwacht lekkere combinatie.

roesti

 

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama