Open menu

witte aspergetaartDe wereld is een dorp. We kunnen bijna overal heen en daarom krijgen we ook invloeden uit alle uithoeken. Niet in het minst op culinair vlak. Daarom gaan we deze week voor de fusionkeuken: gerechten die ontstaan zijn door het samensmelten van verschillende culinaire tradities en ingrediënten. We beginnen de week met een Indiaas geïnspireerde bloemkoolsoep. Daarnaast maken we nog andere penne met koriander-pindapesto, Cajun pilaf, gefrituurde rijstballetjes en een aspergetaart met sinaasappel en feta. Op zaterdag gaan we echter de zeer traditionele toer op met Gentse waterzooi en chocolademousse.

Maandag

We beginnen de week met een Indiaas geïnspireerde bloemkoolsoep. Deze soep is eigenlijk ideaal voor de warmere dagen, hoewel je dit misschien meteen verwacht. Serveer met naanbrood en raita.

Dinsdag

We zijn gisteren helemaal vergeten met de koriander over de soep te strooien. Wat doen we nu? Wel, we maken er penne met koriander-pindapesto mee. Een heerlijk simpel fusiongerecht.

Woensdag

Cujan is fusion op zijn best. We maken daarom een vegetarische versie van de Cajun pilaf, een klassiek rijstgerecht op Louisiana. Serveer met een wortelsalade en een gebakken eitje.

Donderdag

We hebben nog bleekselderij over van gisteren. Deze gebruiken we nu voor een aardappelsalade met roquefort en walnoten. Is de selderij toch op? Gebruik dan koolrabi. Geen waterkers? Tuinkers mag ook. 

Vrijdag

Vanavond borrelen we met gefrituurde rijstballetjes en zelfgemaakte pindasaus (recept helemaal onderaan de pagina). Het hoeft niet altijd helemaal supergezond te zijn. Gewoon lekker mag voor een keertje ook. Met een stevige borrelhap stijgt het bier ook iets minder snel naar je hoofd. Dat kan ook een voordeel zijn.

Zaterdag

In de week van fusiongerechten hebben we een contrastpunt op zaterdag: Gentse waterzooi op vegetarische wijze. Traditioneler kan bijna niet. Serveer op het terras of in de tuin. Geef er een glas witte wijn bij en Tertia's chocolademousse met cognac als dessert. Je tafelgenoten zullen je dankbaar zijn.

Zondag

Zondag bakdag. Deze keer wordt het een hartige taart: witte-aspergetaart met sinaasappel, feta en bieslook. Klassieke asperges van eigen bodem, maar net ietsje anders klaargemaakt.

Korianderpinda pesto met penne sue quinn vegan

 

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama