Open menu

indiase spinaziesoep thbKoken mag ook praktisch zijn. Je kunt lang in de keuken staan, maar het hoeft natuurlijk niet. Deze week zijn de meeste gerechten vrij snel te maken. De notencake en de lasagne met oesterzwammen moeten weliswaar in de oven, maar daar hoef je niet naast te blijven staan. Bij de lasagne slaan we wel de bechamelsaus over. Op maandag warmen we de spinazie-spliterwtensoep van de dag ervoor op. Verder eten we nog een snelle selderijsalade, venkelrisotto, couscous met aubergine en foul medames, en een pindacurry met boekweit van Het Groene Broertje.

Maandag

Vanmiddag hadden we al een zakenluch met alle toeters en bellen. Daarom mag het vanavond een beetje eenvoudig. Gisteren maakten we reeds de kruidige Indiase spinazie-spliterwtensoep met rode peper van Joke Boon. Deze hoeven daarom maar even op te warmen. Er is ook nog een half stokbrood over van gisteren. Dit snijden we halfdoor en roosteren in de broodrooster. Wat roomboter erbij en klaar.

Dinsdag

We maken deze keer Eelco's couscous met aubergine en foul medames. Een lekker makkelijke, exotische stoofschotel voor als het 's avonds toch nog wat fris wordt. Je moet er wel even voor naar de Turk, maar dat vinden wij nooit een straf. Als alternatief voor de foul medames kun je ook kikkererwten gebruiken.

Woensdag

Vorige week kochten we een kilopak risottorijst. In plaats van het in de kast laten liggen totdat we er uiteindelijk rijstpap mee maken, bereiden we er vanavond een venkelrisotto mee. Lekker met plakjes courgette, gebakken in olijfolie en flink wat knoflook.

Donderdag

Zelfgemaakte lasagne is lekker, maar die bechamelsaus is te veel werk. Geen probleem: in deze lasagne met oesterzwammen gebruiken we dikke Turkse yoghurt. Wie vooruitziend is, heeft deze al gekocht samen met de foul medames van dinsdag. Geef een kleine salade als voorgerecht: tomaat, witte bonen, fijngehakte ui, olijfolie, wijnazijn, peper en zout. Misschien ook nog een paar olijven om het af te maken.

Vrijdag

Na een drukke werkweek ploffen we op de bank neer om een avond lang televisie te kijken. Hier hoort een kruidig gerecht bij dat je niet perse aan tafel hoef te eten, zoals deze vegan pindacurry met boekweit van Het Groene Broertje. 

Zaterdag

Op zaterdagavond hebben we wel meer tijd om te koken, maar niet altijd veel zin. Daarom gaat het snel vandaag. We maken een selderijsalade met pinda's met daarbij gebakken aardappels en een vegaburger met een 35% korting sticker uit een bekende supermarkt.

Zondag

Op zondag bakdag doen we het een beetje herfstig. We maken een notencake met warme calvados en bedenken dat stoofpeertjes hier ook erg goed bij passen.

indiase spinaziesoep

 

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama