Open menu

pizza jackfruit thbVorige week serveerden we straateten, deze week koken we iets deftiger. We maken fusion-gerechten die niet moeilijk te maken zijn, maar die toch niet zouden misstaan op een menukaart. We beginnen met gevulde tomaten met avocado en geitenkaas. Daarna maken we imam bayilde met hummus-wortelsalade en pilav-rijst. Op woensdag eten we een tempeh-bloemkoolburger en op donderdag laksa met knapperige paddenstoelen en tofu. Het weekend starten we met een vegan pizza met pulled jackfruit en hummussaus en we zetten  's anderendaags door met spinazie-paneerburgertjes met muntyoghurt. Tot slot bakken we op zondag een licht exotische rijstevlaai met banaan.

Maandag

We beginnen lekker zomers met tomaten. Op de website van supermarkt Aldi vinden een leuk en eenvoudig recept voor gevulde tomaten met avocado en geitenkaas. Het is wel wat snijwerk, maar voor de rest is het niet moeilijk om te maken. Serveer met gebakken aardappels of friet.

Dinsdag

Vandaag maken we Frederikes versie van imam bayildi met hummus-wortelsalade en pilav-rijst. Imam bayildi is een Turks gerecht met onder andere aubergine en tomaten. Samen met de bijgerechten krijgt dit hier allemaal een moderne twist. Een leuk dinertje voor een weekavond.

auberginepilav

Woensdag

Een hamburger hoeft niet banaal te zijn, zeker niet wanneer je hem zelf maakt. We maken een bloemkool-tempé-patty met verder nog pinda-gembersaus en snijbiet als garnering. Het broodje bakken we niet zelf maar halen we bij de warme bakker.

Tempeburger

Donderdag

Het klopt, vorige week aten we ook al laksa, noedelsoep uit Malesië en Singapore. Maar dit keer maken we het gerecht uitgebreider en feestelijker. Uit het kookboek Asian Green bereiden we laksa met knapperige paddenstoelen en tofu. Deze soep is een volledige maaltijd, verder is er niets meer bij nodig.

Laksa met knapperige paddenstoelen

Vrijdag

Wat is pizza? Hier zijn hele debatten over. Van ons mag je experimenteren naar hartelust, zolang je het dan maar niet onterecht als een Italiaans gerecht aanduidt. We duiken daarom de keuken in en bakken een plantaardige pizza met pulled jackfruit en hummussaus, een lekkere pizza voor vrijdagavond met invloeden uit meerdere windstreken.

pizza jackfruit

Zaterdag

Een Indiaas gerecht met spinazie en paneer? Dan denk je meteen aan palak paneer. Vanavond pakken we het helemaal anders aan. We halen de barbecue - of als alternatief de grillpan - uit de kast en maken spinazie-paneerburgertjes met muntyoghurt. Serveer met naan of Turks brood.

patties

Zondag

Zelf rijstevlaai maken is erg leuk omdat je zo kunt variëren met de smaak. Deze rijstevlaai is vegan en krijgt een tropisch tintje door de banaan, kokos en rum. Natuurlijk zijn er nog veel meer variaties mogelijk, met vers rood fruit of chocolade bijvoorbeeld… Laat je vooral niet afschrikken door de bodem van gistdeeg, het is echt een recept dat bijna niet kan mislukken.

RijstevlaaiBanaanJessi

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama