Open menu

zoete aardappel zuurkool thbVoor dit weekmenu geen rode draad, wel geven we zoals gebruikelijk een aantal zeer afwisselende gerechten uit verschillende windstreken. Het eerste gerecht van de week wordt alu gobi uit India, daarna gaan we verder met gevulde zoete aardappel met zuurkool en zure room. Op woensdag maken we de kinderen blij met pannenkoekrolletjes met mozzarella en tomaten. Op donderdag eten we een Midden-Oosterse stoofpot met baldorijst. Het weekend starten we met een tikki-masalaburger met raita. Op zaterdag dineren we met tuinkerssoep, aspergetaart en aardbeien met slagroom. Op zondag sluiten we de week af met een lichte bietjessalade met geitenkaasballetjes. 

Maandag

We beginnen de week met bloemkool en aardappels, maar dan in Indiase stijl. We maken alu gobi, een klassieke curry uit India, die ook buiten de landsgrenzen heen erg populair is. Serveer met rijst of naan.

Dinsdag

Het is wel al lente, maar zuurkool kan nog steeds, zeker na een regenachtige dag. Helen maakte onlangs gevulde zoete aardappel met zuurkool en zure room. Geef er eventueel een kleine salade bij.

zoete aardappel zuurkool 

Woensdag

Woensdag pannenkoekendag! We bakken hartige pannenkoeken en toveren deze om tot Italiaanse pannenkoekrolletjes met mozzarella en tomaat volgens een recept van Karen Luiten. Leuk om te maken met kinderen, want het komt dan ook uit Karins kinderkookboek. Lekker als lunch, maar ook als avondmaal.

ItaliaansePannenkoekRolletjesKarin

Donderdag

In drukke tijden zijn we dol op gemakkelijke eenpans-maaltijden. Weinig afwas, lekker alles bij elkaar mikken en je hebt snel een smakelijk bordje vol. En nog voedzaam ook! Dit soort recepten komen bij Miranda vaak voort uit de restjes in de koelkast. Deze Midden-Oosterse stoof met baldorijst is zo’n gerecht.

StoofjeBaldorijstMiranda

Vrijdag

We laten ons opnieuw inspireren door de Indiase keuken vanavond, maar dit keer iets minder klassiek. In het kookboek Vegan East vinden we deze tikka-masalaburger met raita, een leuk burgerrecept voor een vrijdagavond, maar dan met naan in plaats het klassieke broodje. De portobello's in het recept worden gemalen. Eigenlijk is een portobello een kastanjechampignon die ze helemaal hebben laten doorgroeien. Gebruik daarom beter gewone kastanjechampignons, want die zijn goedkoper en gemakkelijker te vinden. 

Zaterdag

Frederike maakte een paar jaar geleden een luxe aspergetaart met geitenkaas en Goudse kaas als eerbetoon en herinnering aan haar dierbare moeder. Een erg lekker en relatief makkelijk recept, waarmee je ook nog indruk maakt. Voor een feestelijk etentje geef je vooraf een tuinkerssoep en achteraf simpelweg aardbeien met slagroom.

luxeaspergetaart

Zondag

Voor deze zondag maken we een lichte bietjessalade met geitenkaasballetjes, een lekker gerecht dat past bij een ontspannen brunch met warme broodjes en ander lekkers, maar ook op een gezellige lentepicknick in het groene gras.

bietjessalade

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama