Open menu

tagliatelle pompoensaus thbDe Italiaanse keuken is populair en veelzijdig, maar toch grijpen we vaak naar de geijkte pastagerechten. Daarom zit dit weekmenu boordevol Italiaanse kookinspiratie. Maandag maken we een snelle pasta gevuld met geruld vegagehakt, gegrilde pompoen en geitenkaas. Dinsdag eten we savooiekool met pasta, aardappelen en tomatensaus. Woensdag verwarmt ons een risotto van gierst met dopererwten, broccoli en hazelnoten. Op donderdag zetten we een tagliatelle met pompoensaus op tafel. Het weekend beginnen we op vrijdag met twee-kazen mac & cheese met witlof. Zaterdag wordt het wat uitgebreider met broccoli-gnocchi en tomaten-paprikasaus. Na een zondagse wandeling gaat een lasagne met prei, paprika en maïs er wel in.

Maandag

Op de maandag koken we graag makkelijk. We kiezen voor een snelle pasta met geruld vegagehakt, gegrilde pompoen en geitenkaas. Een bekend gerecht, maar dan met een leuke twist.

pasta met vegagehakt

Dinsdag

We hebben zin in een stevig pastagerecht en maken Karls versie van een Noord-Italiaans koolgerecht: savooiekool met pasta, aardappelen en tomatensaus.

Woensdag

Gierst is een graan dat niet zoveel mensen kennen. Emma bedacht een 'risotto' van gierst met doperwten, broccoli en hazelnoten. De gierst neemt tijdens het koken de smaken van de groenten op.

gierst met broccoli

Donderdag

Vandaag zetten we een snelle tagliatelle met pompoensaus op tafel. Voor de eiwitten koken we dit keer een handjevol rode linzen met de pompoen mee.

Vrijdag

Macaroni met kaassaus is een absolute klassieker, en kaassaus past ook perfect bij witlof. Voor de vrijdagavond maken we daarom een troostrijke twee-kazen mac & cheese met witlof.

mac and cheese witlof

Zaterdag

Dit weekend hebben we zin om wat langer in de keuken te staan. We maken zelf gnocchi en wel broccoli-gnocchi met tomaten-paprikasaus.

gnocchi pan

Zondag

Na een zondagse wandeling is een verwarmende lasagne erg welkom. We halen de zomer een beetje in huis en uit de oven met deze zonnige lasagne met prei, paprika en maïs.

Eelco, site-administrator en culiredactie, maakt een goeie brunch op zondagochtenden. Werkt als onderzoeker aan 'recommender systems', ook voor recepten, en doet ook iets met privacy.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama