Open menu

Romige bloemkool courgettesoep met kerrie kleinWij zijn hier thuis gek op lekker lobbige groentesoep. Zodra er wat over is aan groenten, of als ze er ietwat armetierig uit is gaan zien, gaat er soep van gemaakt worden. Ik haal doorgaans zo veel groenten in huis dat het me weleens overkomt. Maar weggegooid wordt er zelden iets, groente-eters dat we zijn. Deze soep maakte ik voor twee personen, en er bleef nog wat over voor de volgende dag voor één persoon, dus dat werd loten.

Voor twee à drie personen:

25 g roomboter of plantaardige margarine
1 klein rood uitje 
2 tl kerriepoeder
½ bloemkool
1 kleine courgette 
6 dl kokend water
1½ groenten-bouillontablet (tablet voor 5 dl vocht) of ¾ tablet voor 1 liter
1 dl (kook)room + 2 el voor de garnering
zout en peper
rucola ter garnering

  • Snipper het uitje en fruit dit samen met de kerriepoeder gedurende vijf minuten in de boter zacht in een niet te kleine pan.
  • Snijd het groen van de bloemkool en snijd in roosjes en de stronk in stukjes. Maak de courgette schoon en snij ze in blokjes.
  • Doe het kokende water met bouillontablet bij de ui in de pan. Voeg er de bloemkool en courgette aan toe en laat tien minuten zachtjes koken.
  • Doe er de room bij en pureer de soep met een staafmixer.
  • Proef of de soep op smaak is. Voeg er eventueel nog wat zout en peper aan toe. Vind je de soep aan de dikke kant? Voeg er gerust nog wat water aan toe.

Serveren: verwarm vier diepe borden of soepkommen voor op 80 graden in een voorverwarmde oven. Of, warm ze voor door er kokend water in te gieten, ze even te laten staan en daarna het water uit te gieten en ze af te drogen. Wil je het heel netjes doen? Doe de soep dan eerst over in een schenkkan, hiermee kun je de soep zonder druppen in borden en kommen gieten. Garneer met een streepje room (met klein lepeltje wat room in een streepje over de soep doen) wat geplukte rucola en kerrie.  

Romige bloemkool courgettesoep met kerrie


Meer groentesoep!

Hedwig, redacteur, ook te vinden op haar eigen site Hedwig's recepten waar ze recepten met voedingswetenswaardigheden combineert.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama