Open menu

Aardbeientoetje kleinFruit met kwark en slagroom, dat ken ik al sinds mijn kindertijd. 's Winters aten we het met fruitsalade uit blik, in het voorjaar en de zomer met aardbeien uit eigen tuin. We geven het nu als dessert bij het moederdagmenu. Het is een heel simpel recept dat bijna niet kan mislukken, zolang je maar uitkijkt dat je de slagroom niet tot boter klopt. Ik heb het recept een beetje aangepast en verfijnd, zodat het een beetje lijkt op een omgekeerde cheesecake. Juist door zijn eenvoud valt of staat dit gerecht met de kwaliteit van de ingrediënten. Gebruik daarom aardbeien uit eigen land van goede kwaliteit. De koekjes kun je zelf kiezen. Ik gebruikte Bretonse boterkoekjes, maar elk simpel maar lekker koekje is in principe goed.

Voor 4 personen als dessert

500 g aardbeien
2 dl slagroom
250 g kwark (mager of vol)
1 zakje vanillesuiker
1 el suiker (naar smaak)
zest van een halve citroen
60 g koekkruimels van boterkoekjes of mariakaakjes (petit beurre in België)

  • Klop de slagroom stijf. Meng de vanillesuiker onder de kwark - zo klop je het geheel ook los. Meng de slagroom met een garde onder de kwark.
  • Rasp de zest van een halve citroen en roer deze onder de kwarkslagroom. Voeg nu suiker toe naar smaak.
  • Maak de aardbeien schoon en snij ze in kwarten. Verdeel ze over 4 schaaltjes en schep hierover de kwarkslagroom. Werk af met de koekkruimels.

Aardbeientoetje


Meer aardbeien!

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama