Open menu

De Free Range CookWe geven het meteen toe, toen we dit recept zagen, wilden we het meteen maken. Omdat we er van overtuigd waren dat het recept niet klopte. Zeg nou zelf, twee eiwitten en een klein doosje aardbeien, daar kun je toch geen twaalf man van voeden? Wel dus.

Het recept komt uit De Free Range Cook van Annabel Langbein, dat we onlangs bespraken.
Wij gebruikten zo'n doosje aardbeien waarvan je, als je ze koopt, al weet dat je spijt krijgt. Ze zien er mooi uit, maar zijn eigenlijk te hard, en iets te zuur. En dat werkte prima.

Annabel maakt een ijstaart, zij maakt een taartbodem van koekkruimels, kokos en gesmolten boter en legt daar het ijsmengsel op. Wij waren daar te lui voor, dus lieten de bodem weg en serveerden koekjes bij de parfait. Ook lekker!

Een toetje voor 12 personen, dat het prima een paar weken in de vriezer uithoudt (als je eraf kunt blijven)

250 g aardbeien
250 g suiker
2 eiwitten
een scheutje citroensap, uit zo'n plastic citroen

  • Bekleed een grote springvorm met plasticfolie.
  • Haal de kroontjes van de aardbeien en snijd ze in stukjes.
  • Doe de aardbeistukjes met de suiker, eiwitten en citroensap in een kom. Zet de mixer erin en mix tot je kom enorm vol is met egaal roze, stevig schuim. Als je geen elektrische mixer hebt, kun je beter eerst de aardbeien pureren en de eiwitten stijfslaan met de suiker. En dan daarna alles mengen, maar of je dan ook zo'n enorme roze wolk krijgt hebben we niet geprobeerd.
  • Schep het waanzinnig kleverige schuim in de springvorm met plasticfolie. Doe dit voorzichtig, er komen makkelijk bellen in, die je er niet zo makkelijk uit krijgt. Dek ook de bovenkant van de vorm af met plasticfolie.
  • Zet de vorm in de vriezer en laat de parfait minstens een halve dag bevriezen.
  • Serveer in puntjes, met een lekker knapperig koekje erbij.

Snijd de ijstaart voorzichtig aan (zoals onze vaders altijd zeggen 'niet duwen, snijden!'), anders duw je alle lucht eruit.


altMeer met aardbeien!

 

altMeer ijs!

 

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama