Open menu

valentijndessertkleinEn dan komt nu het valentijndessert. Het lekkerste hebben we voor het laatst bewaard, dat doe je tenslotte ook in de liefde. Het dessert is ingepakt in een krokante en smakelijke verpakking, Wees wel voorzichtig bij het eten, want de vulling van kaas, honing en noten is erg heet als het uit de oven komt. Er moet natuurlijk na afloop nog wel gezoend kunnen worden. 

Voor vier personen:

6 vellen fillodeeg 
50 g roomboter
200 g camembert of zachte geitenkaas
120 g versgebrande noten met rozijnen en cranberry’s 
honing in schenkflacon

Verder nodig: 1 vel bakpapier

  • Haal de filodeeg anderhalf uur van tevoren uit de vriezer. 
  • Smelt intussen de roomboter op laag vuur in een steelpannetje. Snijd van de kaas 4 x 50 gram af en leg alvast klaar op een bordje. Haal de filodeeg uit de verpakking en leg een vel filodeeg op een werkblad, snijd deze over de breedte in tweeën. Vet de ene helft in met gesmolten boter en leg er de andere helft op. Vet ook deze in met gesmolten roomboter. Snijd een ander vel filodeeg over de breedte door en leg er een helft van op de ingevette filodeegvelletjes, kwast ook deze goed in met de roomboter (In totaal komen er drie halve vellen filodeeg op elkaar te liggen)
  • Leg drie centimeter vanaf de onderzijde 50 g kaas in een reep over het ingevette filodeeg met een uitsparing van twee centimeter aan weerszijden. Hak 40 g van de noten grof in een hakmolentje of met een mes en verdeel tien g per pakketje over de kaas. Druppel er wat honing over. Vouw de zijkanten over de kaas met gehakte noten, en vouw nu de onderzijde van het deeg over de kaas en vouw door naar de bovenzijde toe op als een loempia. Leg het vel bakpapier op een bakplaat en leg er de loempia op met de vouwrand naar beneden. Maak op deze manier nog vier pakketjes. Bak de vier filodeegpakketjes tien minuten in een oven van 200 graden. Haal de bakplaat uit de oven, schenk er nu royaal honing over, en verdeelt de rest van de (hele) noten met rozijnen en cranberry’s over de vier, met honing bedekte loempia’s, door de honing blijven deze goed plakken. 
  • Plaats de bakplaat met filodeegpakketjes nog vijf miniuten  terug in een oven van 200 graden.
  • Serveren: leg vier mooie ovalen bordjes klaar en leg daar de valentijnpakketjes op.

valentijndessert


Hedwigs valentijnsmenu!

Meer zoete liefde!

Hedwig, redacteur, ook te vinden op haar eigen site Hedwig's recepten waar ze recepten met voedingswetenswaardigheden combineert.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama