Open menu

orzofrederikekleinVeel te warm om warm te eten eigenlijk, deze week. En al helemaal om te koken. Of boodschappen te doen. Voor dit recept hoefde ik alleen maar even naar de Turkse supermarkt. Voor een grote bos peterselie, een zak mini-tomaatjes, een pak orzo (rijstvormige pasta) en een blokje feta. Het hele gerecht was vervolgens in nog geen tien minuten klaar. En lekker! Maak rustig een grote schaal vol, een koud restje is de volgende dag ook nog lekker, bijvoorbeeld met aubergines uit de oven.

Voor 4 personen.

350 g orzo
1 bos peterselie
350 g kleine pruimtomaatjes
4 teentjes knoflook
2 tl sambal
5 el olijfolie
150 g feta (een standaardblokje) of meer naar smaak

  • Kook de orzo volgens de aanwijzing op de verpakking. Verwarm ondertussen de olijfolie zachtjes in een steelpannetje. Pers de knoflooktenen uit en laat de knoflook zachtjes in de olie trekken (niet bakken!) Voeg de sambal toe. 
  • Leg de feta op een bordje en maak er met een vork grove kruimels van. Hak de peterselie fijn en doe in een schaal. Snijd de tomaatjes in vieren en voeg toe. Laat de gare orzo uitlekken in een zeef en doe bij de knoflookolie. Roer goed om. Doe dit nu bij de tomaten en peterselie. Voeg eventueel nog een scheutje goede olijfolie toe. Strooi de feta erover en zet nog een paar minuten op de hoogste stand in de magnetron. (niet te lang, de tomaten moeten niet papperig worden). 

orzofrederike


 Meer zomers & Grieks!

 

 

Frederike Krommendijk, gastredacteur. Tekstschrijver voor kookboeken, tuinbladen, reclamebureaus en iedereen die verder om klare taal vraagt via www.krommendijkvelthuis.nl. Moestuinier, hobbykok, moeder. Kan hele dag wel lekker eten.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama