Open menu

ZucchiniRagukleinEerder bespraken we het kookboek Toscane van Giancarlo en Katie Caldesi. Nu geven we jullie een recept uit dit boek. Dit gerecht lijkt een beetje op een Franse ratatouille. Je kunt dit het beste met zomergroenten maken om de smaken zo goed mogelijk tot hun recht te laten komen. Ik eet het graag in een kom voor een snelle lunch of serveer het als bijgerecht met bijvoorbeeld rijst en een salade.  Voeg eventueel een gepocheerd ei toe en noem het ontbijt, of roer er wat hete pastaschelpjes door voor de perfecte pastasaus. Het is een paar dagen houdbaar in de koelkast en je kunt het makkelijk op het fornuis of in de magnetron opwarmen; ideaal voor de lunch!

Voor 6 personen als bijgerecht.

6 el extra vergine olijfolie
1 ui, gepeld en grofgesnipperd
2 teentjes knoflook, gepeld en licht gekneusd
350 g courgette (het liefst een combinatie van groene en gele), in plakjes of blokjes
zout en versgemalen zwarte peper
200 g rijpe, smaakvolle tomaten (tros-, cherry- of pruimtomaten), in blokjes van 1 cm
125 g mozzarella, in stukjes gescheurd
15 g peterselieblaadjes, grofgehakt
15 g basilicumblaadjes, gescheurd

  • Verhit de olijfolie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Voeg de ui en de knoflook toe en bak in circa 10 minuten glazig. Voeg de plakjes of blokjes courgette toe, breng op smaak met zout en peper en schep door elkaar. Bak de courgette al roerend in een paar minuten goudbruin.
  • Roer de tomatenblokjes erdoor en bak een paar minuten, tot de tomaten zacht worden en de courgette al dente is. Serveer direct terwijl de courgette en tomaten nog gloeiendheet zijn, gegarneerd met de mozzarella en de kruiden.

ZucchiniRagu


Meer met courgette!

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama