Open menu

raviolimetpestokleinEen paar weken zon, dan wil het wel lukken in de mini-moestuin. Alles maakte ineens een enorme groeispurt. Wat een feest! Omdat ik al die basilicum niet in een keer kon verwerken in het dagelijks menu, draaide ik er met de staafmixer pesto van. Die ging netjes onder een laagje olie de koelkast in en zo had ik er twee weken plezier van. In dressings, op een ciabatta met tomaat en mozzarella, Italie op je bord. Die heldergroene heerlijkheid stal de show in een supersnelle ravioli-maaltijd. Hiervoor geven we jullie vandaag het recept. 

Voor 2 personen

Voor de pesto:

50 g pijnboompitten
een flinke bos basilicum (ongeveer 50 g blaadjes)
50 g Parmezaanse kaas
een paar flinke scheuten goede olijfolie (0,5-1 dl)

Voor de ravioli:

250 g koelverse vegetarische ravioli , bijvoorbeeld met tomaat & mozzarella 
1 teen knoflook, 
olijfolie
zout en peper, 
klein bosje snijbiet of zakje spinazie
3 trostomaten,
flinke el pesto
blaadjes basilicum en blaadjes snijbiet ter garnering 

  • Eerst maken we de pesto. Dit kan je al een paar dagen van tevoren maken. Hij bewaart zich prima in de koelkast. Rooster de pijnboompitjes licht in een droge koekenpan en laat afkoelen. Rasp de kaas. Draai in de mengbeker van de staafmixer, of in de blender, de basilicumblaadjes met pitjes, kaas en wat olie tot pesto. Voeg zoveel olie toe dat het lekker smeuïg is. Bewaar onder een laagje olijfolie in de koelkast.
  • Kook de ravioli volgens de aanwijziging op de verpakking. Roerbak de snijbiet (of de spinazie) in wat olie met de geperste knoflook. Snij de groenten fijn en doe ze terug in de pan. Snij de tomaten in blokjes en laat ze even meewarmen. Meng de pesto erdoor en ook de gekookte ravioli. Breng op smaak met zout en peper. Garneer met basilicum en een blaadje snijbiet of spinazie.

raviolimetpesto2


Meer zomerse pasta!

 

Frederike Krommendijk, gastredacteur. Tekstschrijver voor kookboeken, tuinbladen, reclamebureaus en iedereen die verder om klare taal vraagt via www.krommendijkvelthuis.nl. Moestuinier, hobbykok, moeder. Kan hele dag wel lekker eten.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama