Open menu

Groentespies kleinWe hebben een nazomergevoel. We willen enerzijds lekker zomers eten, maar anderzijds neigen we ook al een beetje naar de herfst. Daarom houden we een barbecuefeestje, maar dan zonder de barbecue, zodat we indien het te koud is binnen kunnen blijven. Deze groentespiesjes met halloumikaas uit Cyprus kun je namelijk prima in de oven maken, hoewel ze natuurlijk ook de barbecue kunnen. Ze zijn gemakkelijk te maken en je hebt er weinig omkijken naar tijdens het bakken. De spiesjes zijn lekker als hapje bij de borrel, als bijgerecht bij het hoofgerecht of als een deel van het buffet. Ook hier geldt: zie het recept vooral een aanleiding om jouw creativiteit aan te wakkeren. Durf te variëren! 

Voor 6 spiesjes, als bijgerecht.

1/2 rode paprika
1/2 gele paprika
1/2 courgette
1 ui
300 g halloumi
6 kerstomaatjes
olijfolie
zout

Verder nodig: 6 houten of metalen spiesjes, kwast

  • Indien je houten spiesjes gebruikt, week ze dan even in water om verbranden te voorkomen.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snij de ui halfdoor en daarna in kwarten. Maak de rokken van de ui los. Snij de paprika in blokjes. Snij de courgette overlangs door en dan in plakken. Snij de halloumi in blokjes.
  • Reig twee maal achtereenvolgens gele paprika, ui, halloumi, rode paprika, ui, courgette aan een spiesje. Wees voorzicht met de halloumi zodat die niet scheurt. Werk af met een kerstomaat. 
  • Doe olijfolie in kommetje en voeg wat zout toe. Bestrijk de spiesjes hiermee met behulp van een kwastje.
  • Leg de spiesjes op een bakplaat bedekt met bakpapier. Bak ze vervolgens zo'n 20 minuten in de voorverwarmde oven op 200 graden. Draai de spiesjes halverwege om. Serveer meteen.

Groentespies


Meer om in de barbecuesfeer te komen!

 

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama