Open menu

Dit keer spotten we Dansk chokolade med lakrids!

Wat? Reep van pure chocolade met Deense dropdinges.

Is dat? Bijzondere chocoladerepen zijn niks bijzonders meer. Vermoedelijk moeten de stagiaires bij Lindt en Tony Chocolonely een keer in de maand een dartpijltje in de keukenkast gooien; wat ze ook raken komt in een reep terecht. Voor je het weet heb je mangolassi-chocola, rozemarijn-zeezout-chocola,chocolade met ramen-noodles smaak en talloze soorten niet heel vegetariërvriendelijke chocoladerepen met spek erin. Wie goed zoekt, kan in de betere supermarkt nog steeds chocoladerepen met chocoladevulling vinden. Die versie blijkt lastiger te verslaan dan de keukenkastplunderaars denken.

Deze rare Deense reep verandert daar niets aan, maar hij is zowaar lekker, en goed in balans. De zachte reep met de krokante lakridskorrels, waarvan het zout mooi opkomt na het zoet van de chocola. Een mooie souvenir uit Denemarken.

Kost 't? Omgerekend twee tot vier euro, afhankelijk van waar je hem haalt.

Waar gespot? We weten vooralsnog niet van Nederlandse winkels die het verkopen. Als je ècht nieuwsgierig bent, kan je hem thuis laten bezorgen door een Deense winkel die heimwee-eten verkoopt aan Denen in het buitenland.

Door wie? Bart

Beoordeling

Wat zeggen die sterren?

Ook iets leuks gespot?

Voor de rubriek 'Gespot' zijn we op zoek naar gekke, grappige of gewoon erg lekkere (vegetarische) producten die je bent tegengekomen. Fotografeer het product, vermeld waar je 't hebt gevonden, wat het kostte en waardeer het met 1 (heel slecht) tot 5 sterren (uitzonderlijk goed). Stuur je inzending naar


Meer gespot!

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama