Open menu

Dit keer spotten we de witte repen van Tony's

Wat? Tony's Chocolonely repen Wit en Wit-Framboos-Knettersuiker

Is dat wat? Volmondig ja. Tony heeft voor elkaar gekregen om de Fairtrade cacaoboter nu ook helemaal van boon tot reep traceerbaar te maken, iets wat blijkbaar vrij ingewikkeld is. Om dat te vieren is de witte reep met framboos en knettersuiker weer terug in de winkels. Tony stuurde ook nog een 'gewone' witte reep mee, die ook nieuw is, maar eigenlijk van zichzelf dus al heel bijzonder is.

Nu maakt Tony altijd al lekkere en bijzondere chocolade, maar een witte variant had ik nog niet geproefd. De smaak is lekker romig, maar laat geen vettige waas achter in je mond. En hij is niet zo mierzoet, wat mij eigenlijk positief verraste. Er zit geen vanille in, waardoor je echt de smaak van de cacaoboter proeft.

En dan de witte reep met framboos en knettersuiker. Er zitten stukjes echte gedroogde framboos in, waardoor de reep er mooi roze gespikkeld uitziet. De framboos proef je goed, en is zelfs een beetje zoet-zurig, wat de reep ontzettend lekker maakt. De knettersuiker is wel een grappig effect, maar had voor mij niet gehoeven. Alleen met de framboos is hij al gevaarlijk lekker. Ik heb mijn vriend, die helemaal geen zoetekauw is en niet veel chocola eet, ook wat stukjes laten proeven. Hij was onder de indruk van beide repen maar vooral fan van de framboos, net als ik.

Kost 't? €3,05 per reep van 180 gram

Waar gespot? O.a. bij Wereldwinkels en de webshop van Tony Chocolonely

Door wie? Meta

Beoordeling:

Wat zeggen die sterren?

Ook iets leuks gespot?

Voor de rubriek 'Gespot' zijn we op zoek naar gekke, grappige of gewoon erg lekkere (vegetarische) producten die je bent tegengekomen. Fotografeer het product, vermeld waar je 't hebt gevonden, wat het kostte en waardeer het met 1 (heel slecht) tot 5 sterren (uitzonderlijk goed). Stuur je inzending naar


Meer Gespot!

Meta, culiredactie. Wij vinden dat ze rockt terwijl ze kookt.

the Kitchenary

horecarama