Open menu

HartigeRostiTaartjesWie houdt van salades en van aardse smaken zit deze week goed. We maken drie totaal verschillende salades: retro, winters en snel. Er zitten aardperen, knolselderij en aardappels in hartige taartjes, salade en brood. Twee exotische uitstapjes brengen ons Thaise en Braziliaanse gerechten op tafel.

Maandag

Zoals gebruikelijk houden we het op maandag makkelijk. Deze week met de snelle pastasalade van Bianca.

Dinsdag

Van de Italiaanse keuken gaan we naar de Thaise, met deze kokossoep met pompoen en tempeh.

Woensdag

Uit 'Veggie burger every which way' bakken we burgers met zwarte bonen, kikkererwten en kaas. De vintage Russische salade van Antoinette past er goed bij.

vintage russische salade

Donderdag

We hebben de smaak van de salades te pakken en stellen vanavond een echte winterse samen, met knolselderij, venkel en granaatappel.

Vrijdag

De vrijdagavondsnack maken we van kliekjes: aardappelbrood met kaas en ui. Met je favoriete soep wordt het een complete maaltijd.

aardappelbrood

Zaterdag

Min of meer toevallig ontdekte Hedwig dat je van aardpeer een sublieme bodem voor hartige taartjes kunt maken. De vulling is al net zo bijzonder: zoete aardappel, portobello en ricotta.

Zondag

Het is dit weekend carnaval en behalve aan bier doet ons dat ook denken aan Brazilië. Net zo uitbundig als hun parades zijn hun pizza doces. Voor nog meer zoetigheid maken we ook Braziliaanse kokostruffels ofwel kusjes.

kokostruffels

Judith, gastredacteur, twittert bovendien over lekker, gezond en bewust eten via Twitter.com/veggiejudy.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama