Open menu

gks biet sjWij zijn bijna op het einde van de maand april, maar toch is het nog geen zomer. Soms heb je bij wijze van spreken 4 seizoenen op een dag. Dat laten we ook zien in de gerechten die deze week op tafel komen. Zo maken we onder andere een zonnige maar ook stevige Finse maaltijdsoep, verse asperges maar ook een lichte bulghursalade met yoghurtsaus.

Maandag

We beginnen de week met een Finse maaltijdsoep met een gele lentekleur. Je kan naar Finse gewoonte ook nog een overlangs doorgesneden hardgekookt ei toevoegen aan ieder bord soep. Serveer er verder roggebrood bij.

Dinsdag

Vandaag eten een koud gerecht voor een zonnige dag: een Oosterse bulghursalade met daarbij plakjes komkommer, geraspte wortel en een yoghurtsaus.

Woensdag

Het aspergeseizoen is volop bezig. Daarom eten we vandaag witte asperges met bieslookboter. Als bijgerecht twijfelen we nog tussen gekookte aardappels of toch maar een aardappelgratin.

Donderdag

Oude recepten blijven leuk. Daarom nemen we vandaag een recept uit de begindagen van Vegatopia, ouder dan de huidige verzameling recepten. We maken aubergine op Chinese wijze. Hierbij serveren we witte rijst en gebakken tofu.

Vrijdag

Het is weekend. Na de lange werkdag blazen we uit in de tuin of op het terras met een glas retsina en deze groente-fetabeignets

Zaterdag

Ondanks het betere weer, mag er ook wel eens iets stevige op tafel komen. En omdat we vandaag wat meer tijd hebben, bereiden we daarom deze aromatische biet-bourguignon.

Zondag

De Latijns-Amerikaanse keuken associeren wij met bananen, tropisch fruit en kokos. De Mexicanen zijn dol op chocola, dus die mogen ook in die koekjes. Tortilla's en burrito's zijn ook een Mexicaanse specialiteit, maar een burrito-koekje? Gwen bewijst dat het mogelijk is.

gks beetbourguiognon

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

the Kitchenary

horecarama