Open menu

Kuku Sabzi kleinNu asperges volop verkrijgbaar zijn, maken we ze natuurlijk klaar deze week. Dit keer met een Franse mosterdvinaigrette en een aardappelgratin. Daarnaast maken we vooral gerechten klaar die op elk moment passen, want het weer kan nog wat wisselvallig zijn. Zo is er een luxe linzensoep met citroen en saffraan-roerei, penne met roergebakken broccoli en blauwe kaas, gado gado met pindasaus en shoarma van paddenstoelen met flatbread en knoflooksaus. Ook zetten we zelfs preistamppot op het menu. Afsluiten doen we op zondag met een lichte brunchmezze, met onder andere een Iraanse kruidenomelet en auberginedip met za'atar en gerookt paprikapoeder.

Maandag

Linzensoep hoeft helemaal geen banaal gerecht te zijn. Dit bewijzen we met deze linzensoep met citroen en saffraan-roerei. Een verrassend gerecht dat erg geschikt is als een lichte avondmaaltijd. Lekker met een stuk stevig brood.

Dinsdag

We maken vanavond penne met roergebakken broccoli en blauwe kaas. Het is misschien niet de eerste combinatie waar je op komt. Maar als je broccoli roerbakt en er blauwe kaas aan toevoegt en dat met al dente gekookte penne eet, krijg je een fijne combinatie. En snel klaar, perfect voor een doordeweekse dag.

Woensdag

Ook tijdens de lente heb je nog frisse, regenachtige dagen. Dan gaat een preistamppot er nog goed in. Geef er een vegaworst naar keuze en een salade van tomaat, fijngesneden ui, olijfolie, balsamico-azijn, peper en zout.

Donderdag

De Indonesische keuken is goed ingeburgerd in Nederland. Daarom zetten we vandaag de klassieker gado gado nog een keertje op tafel. Wees niet bang om je eigen accenten in het gerecht te leggen. Serveer met zelfgemaakte pindasaus en basmatirijst.

Vrijdag

Vanavond maken we ons eigen fastfood: shoarma van paddenstoelen met flatbread en knoflooksaus uit het Rotterdams kerstmenu van Emma. Maar natuurlijk kun je dit op elk moment van het jaar eten.

Zaterdag

Zolang de asperges in het seizoen zijn, proberen we ze wekelijks op tafel te zetten. Vanavond bereiden we de asperges op z'n Frans met een mosterdvinaigrette. Om het bistrogevoel compleet te maken, geven we er aardappelgratin bij en een simpele groene salade. Indien er toevallig nog wat blauwe kaas in de koelkast ligt, mag die er ook bij de groene salade.

asperges vinaigrette.jpg

Zondag

Als brunch maken we een lichte mezze. Centraal staat een Iraanse kruidenomelet. Geef er warm Turks brood bij en verder nog bijvoorbeeld, kerstomaatjes, groente met yoghurt, zelfgemaakte hummus en auberginedip met za'atar en gerookt paprikapoeder.

linzensoep met citroen en saffraan roerei

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama