Open menu

bietjessalade kleinJuli en augustus zijn dit jaar gelukkig geen langgerekte hittegolf. Toch hebben we zin in zomerse gerechten. In dit weekmenu geven we ideeën die passen bij alle temperaturen, al dan niet met een kleine aanpassing. We beginnen met een pasta met romige saus met rode paprika. Daarna maken we een salade met zwartoogbonen, couscous en gebakken groenten. Op woendag wordt het steviger met een chili sin carne met quinoa. Op donderdag maken we stamppot met waterkers. Op vrijdag eten we bakabana, met of zonder nasi goreng. Op zaterdag eten we een lichte bietjessalade met geitenkaasballetjes. De week sluiten we af in zoetheid met barbieroze cupcakes met zomerfruit.

Maandag

's Zomers hoef je niet altijd letterlijk een warme maaltijd te hebben. Wel mag het meer zijn dan enkel een salade. We bereiden we een frisse doch pittige pastasaus met rode paprika. Ideaal voor de warme dagen omdat je ze volledig klaarmaakt in de blender of met de staafmixer. Geen fornuis nodig. Serveer met de pasta van jouw keuze. 

Dinsdag

Zwartoogboontjes zijn nog steeds een nobele onbekende voor velen. Onterecht. Je vindt ze in de betere supermarkt; de biowinkel of de buurtwinkel met buitenlandse produkten. We halen ze in huis en maken er meteen een salade van zwartoogbonen en ingemaakte citroen mee. Geef er couscous bij en gebakken paprika en courgette. 

Woensdag

Opnieuw peulvruchten vandaag, maar dan helemaal anders. We maken een chili sin carne met quinoa. In plaats van enkel kidneybonen voegen we ook een blik kikkererwten toe voor een andere structuur en smaak. Geef guacamole met tortillachipjes als voorafje of als bijgerecht.

Donderdag

We houden het simpel met een stamppot met waterkers. Tuinkers mag ook, hoor. Dien op met een gekookt eitje en een salade van witlof, tomaat, wijnazijn, olijfolie en een paar walnoten.

Vrijdag

Vrijdag snackdag. We maken bakabana, hartige pisang goreng. De pittige chili-ketchupsaus voor erbij vind je ook via de link. Er is er zelfs een culinaire versie en een snelle versie. De bakabana is ook lekker als bijgerecht bij nasi goreng.

Zaterdag

Deze lichte bietjessalade met geitenkaasballetjes is erg lekker op een warme dag. Het is een licht gerecht, maar toch boordevol smaak. Wanneer de temperaturen minder tropisch zijn, mag erg gerust friet of gebakken aardappels bij. Hierover hoef je je zeker niet schuldig te voelen.

Zondag

Vandaag gaan we weer bakken. En het mag opvallen. Daarom bakken we barbieroze cupcakes met zomerfruit van "Chicks Love Food". Leuk voor een kinderfeestje, een picknick met vriendinnen of zelfs voor bij de koffie bij oma.

bietjessalade

 

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama