Open menu

pizza zelfgemaakt thbVegatopia gaat deze week op kamers! We maken smakelijke doch snelle recepten die geschikt zijn voor de studentenkeuken maar ook de voor alle anderen die het nu opeens extra druk hebben. Beginnen doen we met een pasta met zelfgemaakte pesto. Op dinsdag bakken we een worteltortilla, op woensdag maken we tofu met gekruide pindasaus. Op donderdag wordt het een salade van rode biet met hazelnoot en pecorino. Het weekend starten we met een pittige hummus van rode linzen. Op zaterdag bakken we helemaal zelf pizza. De weten sluiten we af met appelmoes-pannenkoeken met cranberrycompote

Maandag

Zelf pesto maken niet zo veel meer werk dan een potje uit de koelkast halen, maar wel veel lekkerder. Daarom eten we vandaag zelfgemaakte pesto met pasta naar keuze. Lekker met een salade van tomaat, komkommer, olijven, olijfolie, wijnazijn, peper en zout.

Dinsdag

We maken een worteltortilla. Dit is zoals een aardappeltortilla, maar dan met geraspte wortelen. Snel, lekker en goedkoop. Mocht je niet genoeg wortels in huis hebben, voeg dan een rode biet, een pastinaak of zelf een aardappel toe. Serveer met ketchup of mosterd. 

Woensdag

Dit Aziatische recept voor tofu met gekruide pindasaus van Joyce is een beetje zoet, een beetje zuur en een klein beetje pittig. Perfect voor op een gewone, doordeweekse woensdag. Lekker erbij: gebakken rijst met een half, fijngesnipperd preitje, verse sperzieboontjes en wat schijfjes komkommer. Extra lekker met een handjevol emping.

Donderdag

Deze salade van rode biet met hazelnoot en pecorino is eenvoudig en toch bijzonder lekker. Geef er simpelweg aardappels in de schil bij of in olijfolie gebakken gnocchi.

Vrijdag

Vandaag maken we een pittige hummus van rode linzen, die we een meer uitgesproken smaak geven door limoen te gebruiken in plaats van de meer traditionele citroen. Ook kun je deze hummus zowel warm als koud eten. Warm lijkt hij wat meer op een dahl en kan hij ook dienen als bijgerecht. Koud is het meer een klassieke hummus die lekker is op een stukje brood, met rauwe groenten of als onderdeel van een mezze. 

Zaterdag

Vanavond hebben alle tijd, dus hebben we geen excuus om pizza te laten bezorgen. Dit keer maken we pizza helemaal zelf met een topping die we lekker vinden of die we nog onverwacht in de koelkast aantreffen. Het enige wat je verder nog nodig hebt is een beetje geduld en een oven. Wanneer je geen oven hebt, kun je hier tips vinden over hoe een pizza op te warmen of af te bakken zonder oven.

Zondag

Vandaag slapen we uit en hebben we voor een keer geen cornflakes als snel ontbijt: we bakken pannenkoeken! Omdat een pannenkoek met suiker een beetje te gewoon is, gaan we voor een feestelijke versie met appelmoes en cranberrycompote.

Hummus van rode linzen

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama